24.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων: Εξω-Φρενι-κές συναντήσεις στο πάρκο της πόλη

Ημερομηνία:

To Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ διοργανώνει «Εξω-Φρενι-κές συναντήσεις στο πάρκο της πόλης», ένα φεστιβάλ για παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 16/6/2023, ώρα 18:00 – 21:00 και το Σάββατο 17/6/2023, ώρα 10:00-12:00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει αφηγήσεις για πολύ μικρά παιδιά και για μεγαλύτερα, κατασκευές, μικρά βιβλία, τυπογραφείο και χαρακτική, θέατρο forum και ραδιόφωνο.

Στον χώρο θα υπάρχει Υπαίθρια Βιβλιοθήκη για όποιον/α θέλει να μπορεί να χαλαρώσει διαβάζοντας.

ην Παρασκευή 16/6 στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θερινό σινεμά.

Το Σάββατο 17/6 το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θα ήθελα να βιώσουν από κοντά την τέχνη της χαρακτικής και των τυπωμάτων.

Στο φεστιβάλ μας συμμετέχουν οι ομάδες «Το Σκασιαρχείο», «Σπορίτες» και «Ράδιο Ένταση». Η δράση αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα της Παρασκευής καθώς μερικά εργαστήρια έχουν συγκεκριμένη ώρα διεξαγωγής. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τον χάρτη των σημείων των εργαστηρίων που θα διανέμεται στο πάρκο.

Τα υπόλοιπα θα τα ζήσουμε παρέα στο πάρκο. Σας περιμένουμε με χαρά!

Πρόγραμμα

Παρασκευή 16/6/2023 18.00 – 21.00

• «Ο γύρος του κόσμου με αερόστατο»

Θεατρο παιδαγωγικό Εργαστήρι

Για παιδιά 3 – 7 ετών

Ώρα εργαστηρίου 18:30

Το πασίγνωστο βιβλίο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» μας έδωσε την αρχική ιδέα για να σχεδιάσουμε κι εμείς το δικό μας περίπλου της Γης και να συναντήσουμε ανθρώπους από διαφορετικούς τόπους. Ποιες είναι οι συνήθειές τους; Τι παιχνίδια παίζουν τα παιδιά εκεί με τους φίλους τους και με ποια μουσική χορεύουν;

Μοναδικό μας όχημα, ένα αερόστατο που θα μας ταξιδέψει από τόπο σε τόπο και από ιστορία σε ιστορία. Τη διαδρομή μας χαράζει η μουσική σύνθεση μίας ώρας από αποσπάσματα μουσικών από διάφορες χώρες του κόσμου. Ένα ταξίδι γεμάτο ομοιότητες αλλά και διαφορές μας οδηγούν από τη δύση στην ανατολή και πίσω. Με πολλές χορευτικές και κινησιολογικές δραστηριότητες αλλά και με απλά αντικείμενα όπως πανιά, μπάλες, υφάσματα, χαρτί και χρώματα μεταμορφώνουμε τον χώρο σε τεράστιο παγκόσμιο χάρτη.

• «Παραμύθια λαϊκά συναντούν βιβλία μικρά».

Για παιδιά από 7-12 χρονών

Ώρα εργαστηρίου 18.30-19.15

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Τεχνική Φρενέ «τα μικρά βιβλία»!

• «Μπαμπά, κατέβασε μου το φεγγάρι»

Εργαστήρι για μπαμπάδες και παιδιά με αφορμή τη γιορτή του πατέρα

Βιωματικό εργαστήρι εξερεύνησης και ανακάλυψης…για μπαμπάδες και παιδιά. « Τί ήταν ο μπαμπάς πριν γίνει μπαμπάς; Πόσο καλά τον ξέρω και με ξέρει; Τι του αρέσει και τι μου αρέσει; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα απαντηθούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για μπαμπάδες και παιδιά, παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων, ζωγραφική! Στο τέλος σκαρώνουμε κι ένα ποίημα!!!

• «Να σου πω το πρόβλημα μου;»

Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης με την μέθοδο του θεάτρου forum.

Τα παιδιά γίνονται ομάδα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την ελεύθερη έκφραση και τη συναισθηματική εξερεύνηση θεμάτων που τα απασχολούν. Επιλέγουν δικά τους θέματα και δουλεύουν σε ομάδες δραματοποιώντας τις ιστορίες τους. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι ιστορίες, αναζητώντας τη “βοήθεια του κοινού” και οι θεατές ενεργοποιούνται δοκιμάζοντας δικές τους εναλλακτικές προτάσεις στη “σκηνή” δημιουργώντας έναν θεατρικό διάλογο, που προάγει τη συμμετοχικότητα, την ενσυναίσθηση, την κριτική σκέψη, την ανάληψη της ευθύνης και την ενεργό δράση.

• «Τυπώματα στη φύση»

Εργαστήρι τυπογραφείου – χαρακτικής

Τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης και θα δημιουργήσουν εικαστικά τυπώματα με θέμα τα δέντρα, τα πουλιά, τα καράβια…

• “Το ταξίδι του σπόρου του σταριού”

Για παιδιά από 8 χρόνων σε ομάδες μέχρι 15 παιδιά από την ομάδα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων “Σπορίτες”

Για δύο ομάδες από 18.30- 19.00 και 19.30-20.00

Θα μιλήσουμε για την στροφή του άνθρωπο από αναζητητής της τροφής του στην φύση σε φροντιστή – καλλιεργητή των φυτών μέσα από το παραμύθι. Θα δούμε τον πλούτο των δημητριακών και ιδιαίτερα των σιτηρών στην διατροφή μας και θα δοκιμάσουμε το αληθινό ψωμί με προζύμι και παραδοσιακούς σπόρους.

• «Στον κόσμο του ραδιοφώνου»

Εργαστήριο ραδιοφώνου

Το Ράδιο Ένταση, 93,5 fm, το ραδιόφωνο των φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, φέρνει το στούντιο στο πάρκο και μας βάζει στον κόσμο του ραδιοφώνου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στο ραδιόφωνο ζωντανά από την εκπομπή μας και να ανακαλύψουν τα μυστικά του!

Παρασκευή 16/6/2023 21.30 – 23.00

Θερινό Σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Σάββατο 17/6/2023 10:00-12:00

Εργαστήριο Τυπογραφείου και χαρακτικής για εκπαιδευτικούς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ