17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Δίχως απρόοπτα και με εκατοντάδες η παρέλαση των Χανίων | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Αγγελάκης

Δίχως απρόοπτα αλλά με βροχερό καιρό πραγματοποιήθηκε η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά.

Εκατοντάδες πολίτες παρά την κακοκαιρία κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να χειροκροτήσουν όσους παρέλασαν.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο Γ.Γ. Ανάπτυξης κ. Παπαδεράκης.

Η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Πεσόντων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, και τις υπόλοιπες αρχές του νομού.

DSCF4055

 

Νωρίτερα το πρωί, είχε τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε στην εφημερίδα μας για το μήνυμα της εορτής:

DSCF4123

“Τιμούμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό. Συγχρόνως τιμούμε με περηφάνια την ηρωική εθνική αντίσταση που αγωνίσθηκε και έσωσε το λαό μας από την πείνα που επέβαλλε ο φασισμός στη χώρα μας, αναστήλωσε το φρόνημα του και μεγαλούργησε απελευθερώνοντας τη χώρα μας από τους κατακτητές. Πρέπει να αναζητήσουμε την προβολή αυτού του ΟΧΙ και του φρονήματος του Ελληνικού λαού στη σημερινή πραγματικότητα.

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σήμερα σημαίνει ΟΧΙ στο ρατσισμό, στη ξενοφοβία, στην ακροδεξιά που σηκώνει το κεφάλι στην Ευρώπη. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού τότε, σημαίνει σήμερα ΟΧΙ στις περιχαρακώσεις και στην ακροδεξιά που κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ευρώπη στη διάλυση πέρα και έξω από τις θεμελιώδες αξίες της. Όχι στην επιστροφή στο παρελθόν και σε καταστάσεις που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στην επιτροπία.

Το κυριότερο δε της σημερινής ημέρας, πρέπει να αναλογιστούμε ότι το σενάριο ελπίδας που πρέπει όλοι μας να δούμε για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και να προκόψουμε με δικαιοσύνη και ευημερία δεν είναι γραμμένο εκ των προτέρων.

Το γράφουμε κάθε μέρα με μάχες με κατεστημένες συνήθειες και αντιλήψεις σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη μάχη δίνει και η ελληνική κυβέρνηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε”

"google ad"

Η παρέλαση ξεκίνηση μετά τις 12.00 το μεσημέρι, και ακολούθησε την καθιερωμένη πορεία από τον κεντρικό δρόμο της Ανδρέα Παπανδρέου ως την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...