23.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Δίχως τέλος τα βάσανα του λαού

Ημερομηνία:

Κύριε Αγγελάκη,

Θεωρώ υποχρέωση μου να ξεκινήσω μ’ ένα πολύ σημαντικό θέμα, όπως είναι η υδροδότηση της οικίας στην οποία φιλοξενούνται δύο ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα μέχρι πρότινος, αφού χάρη στην ευαισθησία σας να δημοσιοποιήσετε το πρόβλημα, και την ευαισθησία του πατέρα Δημητρίου που φρόντισε τα της επανασύνδεσης του ρεύματος, ενώ προχώρησε άμεσα σ’ όλες τις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες και για την υδροδότηση.

Κι ενώ μέρες τώρα δεν υπάρχει απολύτως καμία εκκρεμότητα, ο δήμος Χανίων δεν κάνει τίποτε να δώσει τέλος στο μαρτύριο αυτών των ανθρώπων που μήνες τώρα λένε το νερό – νεράκι.

Για να κάνω όμως και τον συνήγορο του διαβόλου, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στη δημοτική αρχή φόρτο εργασίας αφού η εποχή προσφέρεται για θεάματα, μια και ο λαός στερείται τον άρτο.

Και τι ειρωνεία! Ενώ η Αναστασία από τη Χαλέπα περίμενε το συνεργείο του Δήμου να της συνδέσει το νερό, το πρωί της Παρασκευής (6-7-12) παραμονή της αγίας Κυριακής, τους δρόμους δίπλα από το σπίτι της, κατέκλυσαν συνεργεία του δήμου και οχήματα καθαρισμού που πυρετωδώς έκοβαν τα χορτάρια από τις άκρες των πεζοδρομίων που οδηγούσαν στο εκκλησάκι της αγίας Κυριακής, σκούπιζαν και άσπριζαν τα πεζοδρόμια, εν όψει  του πανηγυριού που θ’ ακολουθούσε σε λίγες ώρες!

Ασφαλώς και η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά με μόνη τη διαφορά ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται συχνά και όχι μόνο στα πανηγύρια για το θεαθήναι, διότι από τέτοιες τακτικές πανηγυρίστικες, είναι ανώφελο να ζητάει κανείς ευαισθησία και ανθρώπινη συμπεριφορά!

Ως προς τη σωτηρία της χώρας την οποία έκανε σημαία της η εσωτερική Τρόϊκα υπό τον Αντωνάκη τον Σφουγγαράκη, τον Μπένυ τον μισθοφάγο, και τον Πασοκοφώτη (αυτόν που διόρισε στο κόμμα του Τομεάρχη Παιδείας! Τη γνωστή σε όλους μας από τον συνωστισμό της Σμύρνης, την Ρεπούση), είναι όνειρο θερινής νυχτός δεδομένου ότι δεν μπορείς να προσδοκάς κάτι καλό ανακυκλώνοντας πολιτικά μπάζα, και ότι πιο σκάρτο κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα!

Ήδη την πολυδιαφημισμένη προεκλογικά επιμήκυνση, δύο μήνες πριν, ο Μπένυ, και ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμιος, την είχαν αρνηθεί στο Δ.Ν.Τ. που την πρότεινε, αλλά και μόνο για να είναι αρεστοί στους Ευρωπαίους φίλους τους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ο νέος πράσινος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτός των άλλων είναι ιδρυτικό μέλος ΜΚΟ που εκπονεί μελέτες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Το σχέδιο Αρχιμήδης της Μ.Κ.Ο., αποτέλεσε τη βάση για το γερμανικό σχέδιο ‘’Εύρηκα’’  Να τον χαιρόμαστε!

Όσο για τον νέο υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης (υπανάπτυξης στην ουσία) του Τσαυτάρη, είναι ένθερμος υποστηρικτής των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών!

Με την ευκαιρία ενημερωτικά, να πούμε ότι το σύνολο του αγελαδινού γάλακτος στον πλανήτη, πρόκειται να υπόκειται σε προσθήκες της γενετικά επεξεργασμένης αυξητικής ορμόνης της Monsanto!

Η απόφαση επίσης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμμετοχή της ως πλήρες μέλος στον διατροφικό κώδικα (2003/822/EEC) είναι δεσμευτική για όλα τα κράτη μέλη!

Όσο λοιπόν οι δήθεν φίλοι και εταίροι θα μεθοδεύουν τον αργό διατροφικό μας θάνατο, κάποιοι εδώ θα προετοιμάζουν το έδαφος για την όσο καλύτερη προσαρμογή μας, στα νέα δεδομένα.

Κάναμε λόγο προηγουμένως για πολιτικά μπάζα, και θα ‘ταν παράλειψη να μην αναφέρομε τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου ο οποίος ψηφίστηκε στην Αχαΐα για να μην απωλέσει την ασυλία, και ως εκ τούτου κυκλοφορεί ελεύθερος αφ’ ενός και αφ’ ετέρου λόγω της συμφωνίας του κόμματος του με τη Ν.Δ. στην οποία παρέχει στήριξη, με τον όρο να μην προχωρήσει σ’ επιτροπή διερεύνησης για το πώς οδηγηθήκαμε στα προδοτικά μνημόνια και όχι μόνο.

Ο σύγχρονος αυτός νεκροθάφτης της χώρας και του λαού, σαν υπουργός εξωτερικών της επίσης μαύρης περιόδου Σημίτη, σ’ επίσκεψή του στο Τορόντο, δήλωνε στον εκδότη του περιοδικού ‘’Πατρίδες’’  κ. Σάρα, σχετικά με τις παραχωρήσεις μας στην Τουρκία το 1999.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε το μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης, κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας!!

Κατάπτυστες – ανθελληνικές δηλώσεις ατόμου, που κακή τη μοίρα μας, είχε τις τύχες της χώρας στα χέρια του, και τη διέλυσε.

Κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες αυτός και η οικογένειά του αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Τη σκυτάλη βεβαίως της προσπάθειας για τη διάλυση της χώρας, κρατάει ο πρωθυπουργεύων Αντωνάκης, ο οποίος ως γνήσιος σφουγγαράκης, με την ανάληψη των καθηκόντων του, έσβησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του, και έκοψε δια παντός τον ομφάλιο λώρο με ότι αντιμνημονιακό.

Η κυβέρνησή του φυλλοροεί, η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, τέσσερα αεροσκάφη της Ο.Α. εκποιήθηκαν για 40 εκατομμύρια €, αντί 200 εκατομμυρίων τουλάχιστον, η Υγεία – Παιδεία –Πρόνοια γκρεμίζονται, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, ακόμα και σε μακροχρόνια άνεργους επιβάλλεται η προκαταβολή φόρου για το 2013, οι αυτοκτονίες και οι λοιποί θάνατοι εξαιτίας των ανύπαρκτων παροχών υγείας, πλέον λαμβάνουν μορφή γενοκτονίας, πρώην νομικός της αμαρτωλής Siemens  διορίζεται επικεφαλής της νομικής, υπηρεσίας στο Μαξίμου, υφυπουργός της ‘’κυβέρνησης’’ παίρνει σβάρνα τα κανάλια δηλώνοντας ευθαρσώς ότι το κάνει αυτό γιατί στο υπουργείο της δεν έχει αντικείμενο ενασχόλησης, ενώ την ώρα που ο βουλευτής Κρεμαστινός χωρίς ντροπή κάνει λόγο για πενόμενους βουλευτές, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται σε σημαίνον πολιτικό στέλεχος το οποίο μάλιστα προεκλογικά μεταπήδησε σε μεγαλύτερο κόμμα για την απόκτηση ασυλίας, που φέρεται να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 100 κιλά χρυσού, γεγονός για το οποίο καταβάλλονται τεράστιες διακομματικές – παρασκηνιακές προσπάθειες προκειμένου να κουκουλωθεί το σκάνδαλο.

Τέτοια κάνουν οι πολιτικοί απατεώνες κι’ έχουν το θράσος να εγκαλούν την αντιπολίτευση ότι είναι εκείνη που κατεβάζει τον κόσμο στις πλατείες, αγνοώντας ηθελημένα πως οι πολίτες δεν είναι κοπάδι και πως η αυθόρμητη λαϊκή οργή, θα ‘ναι ‘κείνη που θα βάλει τέλος στ’ άνομα σχέδια τους.

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...