14.3 C
Chania
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026

Δασικοί χάρτες – Παγκρήτια σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία

Ημερομηνία:

Η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης έρχεται να πάρει με δυναμικό τρόπο δυναμικά θέση στο θέμα των δασικών χαρτών, διοργανώνοντας συνάντηση παγκρήτιου χαρακτήρα, αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην έδρα της, στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία.

Προσκλήσεις έχουν λάβει ή και θα λάβουν εκπρόσωποι της Οργάνωσης απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης. Όπως ξεκαθαρίζεται, θα τηρηθούν απόλυτα και ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δευτερευόντως, τα μέλη της Οργάνωσης θα συζητήσουν και για την νέα ΚΑΠ, με την συνάντησή τους να αποτελεί… προάγγελο ενός μεγάλου (σχετικού) συνεδρίου που θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το προσεχές διάστημα, επίσης, οι εκπρόσωποι των Αμπελουργών και των Ελαιοπαραγωγών σκοπεύουν να ανέβουν και στην Αθήνα, για να έχουν επαφές στα συναρμόδια Υπουργεία.

Ήδη έχει υπάρξει επαφή με τον γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με το γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

“Το φυσικό περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί” σημείωσε στο Cretalive ο πρόεδρος της Οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, υποστηρίζοντας πως “οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σέβονται και το διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον. Οι δασικοί χάρτες είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το εάν χάνονται ή θα χαθούν περιουσίες, γι’ αυτό και πρέπει να ελέγξουμε κάποια πράγματα”.

Cretalive

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση τροχονομικών ελέγχων στην Κρήτη: 520 παραβάσεις σε 1.291 οχήματα

520 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1.291 ελεγχθέντα οχήματα στην Κρήτη στις 3 Απριλίου 2026. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας από την Ελληνική Αστυνομία για το Πάσχα

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα τροχαίας από 3 έως 19 Απριλίου 2026 για το Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για αλκοόλ, ταχύτητα, κινητά και ζώνες ασφαλείας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για ναρκωτικά στην Ιεράπετρα

Σύλληψη πέντε ημεδαπών 19-27 ετών στην Ιεράπετρα για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και χρήματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων.

Άρχισε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο

Άρχισε στα Χανιά το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Μίκης Θεοδωράκης» με 142 αθλητές από όλον τον κόσμο. Διεξάγεται στο Μεγάλο Αρσενάλι έως τη Μεγάλη Πέμπτη.