21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Δεν έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη όμως ο ιός μπορεί να περάσει “μέσα από τις χαραμάδες του συστήματος” σε λιμάνια και αεροδρόμια

Ημερομηνία:

Ο ιός μπορεί να περάσει «μέσα από τις χαραμάδες του συστήματος», αφού ειδικά όσον αφορά στα λιμάνια, ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος. Κι όλα αυτά βεβαίως ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Για το θέμα μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Γεώργιος Σουρβίνος στον 98,4, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Σουρβίνο σχετικά με το τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν σε διάστημα δύο μηνών, όπου ο τουρισμός θα έρθει και κατ’ επέκταση θα αλλάξει η συνολική ανθρωπογεωγραφία στο νησί.

Ο κ. Σουρβίνος υποστήριξε πως στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” υπάρχει μια ομάδα που έχει επιλεγεί από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ελέγχει τους ανθρώπους που καταφτάνουν στο μεγάλο αεροδρόμιο.

Σε επίπεδο Κρήτης, ο κ. Σουρβίνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν μιλάμε για πραγματική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, τότε ο ΠΟΥ και το υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσουν και να πουν πως χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος».

Ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στην Κρήτη για τον κορωνοϊό, καθώς οι τουρίστες είναι δύσκολο να ελεγχθούν όταν φτάνουν στο νησί μας μέσω του λιμανιού, ενώ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως μέχρι το Πάσχα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα ή περισσότερα κρούσματα και στην Κρήτη.

«Μέχρι σήμερα πάντως όλα εξελίσσονται ομαλά στο λιμάνι του Ηρακλείου και δεν έχει υπάρξει ακύρωση ή τροποποίηση των δρομολογίων στον τομέα της κρουαζιέρας.

Χρειάζονται 72 ώρες νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί το λιμάνι και η αρμόδια υπηρεσία, πως οι επιβάτες που φέρει ένα πλοίο δεν είναι καλά στην υγεία τους. Πιστοποιημένα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας επιβάτης έχει τέτοια συμπτώματα, τότε ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν υπάρχει έλεγχος στους επιβάτες που επιβιβάζονται στα καράβια», ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” o Γιάννης Βαρδαβάς, πρόεδρος του ΟΛΗ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανόλης Λουμπούνης, αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, είπε χαρακτηριστικά: «Ο έλεγχος της εισόδου από τα λιμάνια είναι δύσκολος και δεν είναι τόσο εύκολος όσο τα αεροδρόμια. Πίστευα πριν λίγες εβδομάδες πως δε θα είχαμε κρούσμα του ιού, αλλά μάλλον θα το έχουμε μέχρι το Πάσχα σίγουρα. Οδηγίες περιμένουμε σίγουρα».

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...