26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

«Δεν έχουν το Θεό τους»: Αντιδράσεις για την επιλογή της Μονής Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα Χορηγό σε συναυλία για τη Μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αντιδρά στην απόφαση της Μονής Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα χορηγό σε συναυλία τιμής της Μάχης της Κρήτης τη στιγμή οπου οι Κρητικοί αγωνίζονται ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και στην προσπάθειά της να «φυτέψει» εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα Βουνά.

Αναφέρει το συντονιστικό σε ανακοίνωσή του:

Δεν έχουν το Θεό τους.

Σε μια συγκυρία που η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη αγωνίζεται ενάντια στην ΤΕΡΝΑ που θέλει να «φυτέψει» εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα βουνά και σε μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει εργολαβικά την ανάπτυξη της καταστροφής στο νησί, έρχεται η Μονή Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα Χορηγό σε μια συναυλία για να τιμήσει την Μάχη της Κρήτης, την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου.

Η Μονή Αρκαδίου, που δεν μας έχει συνηθίσει σε συναυλίες, σ ένα τόπο σύμβολο και μνημείο των απελευθερωτικών αγώνων του Κρητικού λαού, επιχειρεί να τιμήσει έναν επίσης μεγάλο αγώνα, την Μάχη της Κρήτης,  βάζοντας προκλητικά ως Μέγα Χορηγό την εταιρεία που έχει γίνει κόκκινο πανί για όλο το νησί αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Ο «Μέγας Χορηγός» θέλει να κάνει βιομηχανικό πεδίο την περιοχή εγκαθιστώντας θηριώδεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου προς το Καβούσι, αλλά και παραπέρα στο Αμάρι, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Βασίλειο, στον Ψηλορείτη, σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ επιχειρεί να βάλει χέρι στα νερά με το υβριδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ποταμών.

Κατά την άποψη μας αυτή η επιλογή της Μονής Αρκαδίου δεν είναι τυχαία. Έχει υψηλό συμβολισμό και πιθανώς δόλο επιχειρώντας, με το κύρος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Θεό και τον λαό, αντίστοιχα να φέρει την «γενναιόδωρη» ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό.

Η Κρήτη που γνωρίζει καλά τι εστί ΤΕΡΝΑ και αντιστέκεται σύσσωμη απέναντι στη νέα επέλαση, των αιολικών εταιρειών, οφείλει να καταδικάσει την παραπάνω ενέργεια και να είναι σε επαγρύπνηση.

Οι αγώνες του παρελθόντος τιμώνται μέσα από τους αγώνες στο παρόν και όχι με αλισβερίσια με την διαπλοκή και πολυεθνικούς κολοσσούς που πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...