13.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Δεν ήταν μόνον αγρότες, τον Δεκέμβρη όταν ‘καψαν το λιμάνι!

Ημερομηνία:

Διοικητικές ευθύνες θα αναζητηθούν , εκτός από το ποινικό κομμάτι, για τα επεισόδια με τους αγρότες τον περασμένο Δεκέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

“Στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας που διενεργεί το λιμεναρχείο για τα πρόστιμα θα κληθούν λιγότερα από 11 άτομα και οι περισσότεροι δεν είναι αγρότες.”, είπε στο Σκάι Κρήτης ο λιμενάρχης κ. Σαϊτάκης.

Όπως είπε ο ίδιος , στο λιμάνι είχαν παρεισφρήσει κι άλλα άτομα τότε όπως φαίνεται.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς διμήνου.

Από τα ΜΜΕ  έμαθε για τη δικογραφία ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Μανόλης Μιχαλάκης.

Αναφορικά με τα άτομα που φαίνεται πως είχαν παρεισφρήσει στους κόλπους των αγροτών, ανέφερε πως είχαν διαπιστώσει κάποια “ξένα” άτομα που προκαλούσαν τους αγρότες αλλά όπως είπε “όταν ένα πλήθος είναι εξαγριωμένο, δεν μπορεί να διαφυλαχθεί ο αγώνας”.

Ο ίδιος καταδικάζει τα έκτροπα αλλά υπενθυμίζει ότι ήδη , καιρό πριν, οι αγρότες έστελναν ηχηρό μήνυμα οργής.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...