14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Δεν αντέχουμε άλλο”: Για την κινητοποίηση της Τετάρτης 10 Ιούνη έξω από την Εφορία Χανίων

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντα,

Πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες αριστερής διακυβέρνησης ‘’σχήμα λόγου’’ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όλο και φανερώνει το πραγματικό της πρόσωπο βαδίζοντας δηλαδή στον ίδιο ευρώ ενωσιακό δρόμο στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων ξεκαθαρίζοντας με όσο πιο σαφή τρόπο μπορούσε και μετά την κοινή τους δήλωση (Τσίπρα-Γιούνκερ) ότι αυτοί που θα συνεχίζουν να πληρώνουν το ΄΄μαρμαρο΄΄ θα είναι τα συνήθη ισοζύγια, οι μικροί ΕΒΕ, οι μικροί αγρότες, οι συνταξιούχοι. Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές συμφώνησαν ότι η μνημονιακοί νόμοι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται καθώς και το νέο μνημόνιο (όπως και να το ονομάσουν) έρχεται πιο επιθετικό στο εισόδημα μας, στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα . Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι κυβέρνηση , ΕΕ, Ε.Κ.Τ. , Δ.Ν.Τ. έχουν κοινό στόχο και στρατηγική να φορτώσουν την κρίση τους και το χρέος τους στις δικές μας πλάτες.

Ειδικά για εμάς του μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ η εξαφάνιση μας (Ημερομηνία λήξης μας) πλησιάζει αφού η φορολόγηση με 26% από το πρώτο € καλά κρατεί, το καθεστώς της προκαταβολής φόρου στο 55% συνεχίζεται, ο φόρος επιτηδεύματος αλλά και ο ΕΝΦΙΑ γίνονται σταθεροί και μόνιμοι. Τα 11 δις ευρώ που προβλέπει η νέα συμφωνία ( 3ο μνημόνιο ) στις πλάτες μας θα το φορτώσουν).

Ποιος αλήθεια συνάδελφος μικρός έμπορας και ΕΒΕ δεν έχει πισθεί ότι η κυβέρνηση της αριστεράς μας κοροϊδεύει, έχει εξαπατήσει με τον χειρότερο τρόπο αυτούς που την πίστεψαν , προσπαθεί να περάσει την αναμονή και τον έντιμο συμβιβασμό μέχρι την εξαφάνιση μας. Τρανό παράδειγμα η νομοθέτηση της ρύθμισης των εκατό δόσεων που μόνο ελάφρυνση δεν έδωσε στον μικρό συνάδελφο αντίθετα τον υποχρέωσε να πληρώσει τα χρέη του μέχρι τελευταίας δεκάρας με τόκο και για πολλά χρόνια, για αυτό και οι περισσότεροι συνάδελφοι μας δεν μπαίνουν στην ρύθμιση και από όσους μπουν ελάχιστοι θα καταφέρουν να την τηρήσουν όπως έγινε και στο παρελθόν.

Το πατριωτικό καθήκον που το σήκωσαν παντιέρα και μας εγκαλούν να το εφαρμόσουμε για χρέη που δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Σκόπιμα ξεχνούν να δουν ότι από τέτοιες ρυθμίσεις ωφελημένοι και καλοί ‘’πατριώτες’’ βρέθηκαν οι μεγαλοοφειλέτες αλλά και αρκετοί απατεώνες με τεράστια χρέη από την μη απόδοση του ΦΠΑ αλλά και από πρόστιμα από λαθρεμπόριο που καμιά σχέση δεν έχουν με τον συνάδελφο που αγκομαχεί να τα φέρει βόλτα.

Σ αυτή την κοροϊδία, την εξαπάτηση της κυβέρνησης προς όλους εμάς έχει ‘’άξιους’’ πιστούς συνένοχους, τα θλιβερά δεκανίκια των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων τους πάντα πρόθυμους σε κοινωνικούς διαλόγους σε αναπτυξιακές προτάσεις σε μοίρασμα χρήματος μέσω των ΚΕΠ σ αυτούς που βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθμίσεις προς όφελος των τραπεζών, υπογράφουν με προθυμία την μεταφορά των αποθεματικών του ΟΑΕΕ στην τράπεζα της Ελλάδος για την πλρωμή των δανείων τους, αυτοί που θεωρούν την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ αναπτυξιακό μέτρο. Αυτές δεν είναι άλλες από τις ηγεσίες της Ε.Σ.Ε.Ε. και Γ.Σ.Ε.ΒΕ. που σέρνουν πρώτες τον αντιλαϊκό χορό αλλά και σε όσους σε τοπικό επίπεδο τους ακολουθούν πιστά.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα, τους καημούς και τις αγωνίες μας για το καθημερινό μεροκάματο. Για όλους εμάς τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους σε κανένα τραπέζι που διαπραγματεύονται δεν μπορεί να χωρέσει η ανταγωνιστικότητα τους τα κέρδη τους με τις δικές μας ανάγκης.

Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά δεν αντέχεται άλλο, η υπομονή και ανοχή μας τελείωσε. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, τα περιθώρια για μας έχουν στερέψει. Ή θα αγωνιστούμε για μέτρα άμεσης ανακούφισης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που απαιτεί ρήξη με την κερδοφορία και της πολιτικές της Ε.Ε. ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι την σφαγή μας.

Μονόδρομος είναι η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε με όλους αυτούς που βιώνουν τα ίδια τους εργαζόμενους ,τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους, την νεολαία.. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την ανάκτηση των απωλειών μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Ο καθένας από εμάς είτε ατομικά είτε συλλογικά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται. Οι διοικήσεις των τοπικών συνδικάτων πρέπει να πάρουν θέση να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, να δείξουν πρόθεση για να αντιπαλέψουν το νέο ‘’γιουρούσι’’ που έρχεται.

Σίγουρο είναι ότι ο δρόμος του αγώνα είναι δύσκολος αλλά συνάμα είναι και ότι πιο όμορφο και τίμιο έχει να επιδείξει ο άνθρωπος . Σε μια τέτοια κατεύθυνση σταθμός θα πρέπει να είναι η κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 11π.μ. έξω από την οικονομική εφορία Χανίων . Καθήκον μας να είμαστε όλοι εκεί.

Βουρλάκης Νίκος

Μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Χανίων
Μέλος του Δ.Σ. των εμπορικών συλλόγων Κρήτης
Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...