20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Δεν είμαι ήρωας, είμαι άνθρωπος”: Βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και ο Άγγελος Τσιαμούρας απο την Κρήτη μαζί με άλλους δύο νέους που διέσωσαν επιβάτες στα Τέμπη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τρεις από τους επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο «Intercity 62» και βοήθησαν τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια, βραβεύτηκαν σήμερα (24.03.2023) από την Ακαδημία Αθηνών.

Οι τρεις νέοι τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και το αίσθημα ανθρωπιάς που επέδειξαν, βοηθώντας συνανθρώπους τους μετά την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, παρότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούρας και Μιχάλης Κλάψης. Ο τελευταίος μάλιστα δεν μπορούσε να παρευρεθεί και στη θέση του παρέλαβε το βραβείο ο Δήμαρχος Λειψών / Δωδεκανήσου, Φώτης Μάγγος.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης δήλωσε ότι ακόμη δε μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια όμως τα μηνύματα που λαμβάνει από αυτούς που έσωσε κάπως απαλύνουν τις πληγές του:

“Μηνύματα τύπου “χάρη σε εσένα ζω”, “σε ευχαριστώ για όλα”, μητέρες που έχουν ακόμα τα παιδιά τους μέσα στις κλινικές και στις ΜΕΘ με ευχαριστούν και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανατριχίλα από αυτή… Έκανα κάτι ανθρώπινο…”

Ο 18χρονος Κρητικός Άγγελος Τσιαμούρας που βραβεύτηκε νοιώθει πικρία και απογοήτευση. Ενώ ευχαριστεί για το βραβείο δηλώνει ότι δεν τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρωνόμαστε σε εμάς. Οι οικογένειες των θυμάτων είναι εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε. Με αυτά τα άτομα είμαστε πλέον σαν οικογένεια. Ήρωας δεν είμαι, ποτέ δε θα γίνω ήρωας. Ήρωας είναι κάτι διαφορετικό. Απλά θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος».

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...