16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δεν θα έρθουν οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές αλλά θα έρθουν οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης!

Ημερομηνία:

Απ’ ότι φαίνεται, δεν την γλυτώνουμε… στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης θα έχουμε κάποιου τύπου αλεξιπτωτιστές, μάλλον για να ξυπνήσουν οι μνήμες…

Η “Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστων” ήθελε να κάνουν άλματα τα μέλη της προς τιμή των “γενναίων” που “κατάκτησαν τη νήσο Κρήτη”.  Ο “Σύνδεσμος Γερμανών Αλεξιπτωτιστών» από την άλλη εκφράζει την ανησυχία του για τα σχέδια της “Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” για τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης.

Το πρόβλημα βεβαίως ειναι το εξής. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανών Αλεξιπτωτιστών – η εκφρασμένη ανησυχία του – ήλθε μετά τον κακό χαμό που έγινε που οδήγησε στη ματαίωση των εκδηλώσεων της “Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”.

Ποιοι συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Γερμανών Αλεξιπτωτιστών; Συμμετέχουν οι αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ – αερομεταφερόμενοι στρατιώτες και μέλη των εξειδικευμένων δυνάμεων της Bundeswehr – οι έφεδροι αυτών των δυνάμεων, καθώς και οι συγγενείς και οι απόγονοί τους.

Δηλαδή, έφυγαν οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστων και μας έρχονται ξανά οι Γερμανοί…

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι:

“Αυτό τον χρονο τιμούμε τα 80 χρόνια από την φρικτή Μάχη της Κρήτης. Εμείς, οι “Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές”, ανησυχήσαμε όταν διαβάσαμε τα σχέδια της “Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών” για την επέτειο.

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο Σύνδεσμός μας όσο και η ευρωπαϊκή μας οργάνωση, η “Ένωση Ευρωπαιων Αλεξιπτωτιστών” δεν έχει καμία σχέσή με τον “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών”.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Σύνδεσμός μας συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις στο Μάλεμε και στη Σούδα. Τιμούμε με σεβασμό όλους τους νεκρούς, για την συμφιλίωση και για μια κουλτούρα του “ποτε ξανά”.

Στο πρόγραμμα των ομάδων μας που ταξιδεύουν στην Κρήτη δεν αναφερόμαστε μόνο στις στρατιωτικές δράσεις της “Επιχείρησης Ερμής” αλλά επίσης και στους νεκρούς Κρητικούς της Γερμανικής κατάκτησης του νησιού.

Ελπίζουμε ότι σε αυτή την φρικτή περίοδο της πανδημίς, οι σκληρές ιδέες του “Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αλεξιπτωτιστών” δε θα πληγώσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης και κοινών εκδηλώσεων που έχουμε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια.

Λόγω της πανδημίας μόνο λίγοι αντιπρόσωποί μας θα παρευρεθούν στις φετεινές εκδηλώσεις. Παραμένει πολύ σημαντικό για μας να τιμήσουμε όλα τα θύματα της Μάχης της Κρήτης μαζί με τους πρώην εχθρούς και σημερινούς συνεργάτες και φιλους μας”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...