25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

«Δεν θα επιτρέψουμε μεμονωμένα γεγονότα να αμαυρώνουν την εικόνα του χωριού μας»

Ημερομηνία:

Δεν θα επιτρέψουμε  μεμονωμένα γεγονότα να αμαυρώνουν την εικόνα του χωριού μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών «Ο Τίμιος Σταυρός» επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος σε συνεργασία με τους φορείς θα συνεχίσουν τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, με στόχο να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Χαρακτηριστικά ο σύλλογος αναφέρει: «Με αισθήματα θλίψης, παρακολουθούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα, για διάφορα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη. Περιστατικά στα οποία υπάρχει επέμβαση της αστυνομίας, με μικρές μειοψηφίες κατοίκων να αντιδρούν αρνητικά απέναντι στα σώματα ασφαλείας.

Φαινόμενα παραβατικότητας όμως, υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες.

Τα Λιβάδια Μυλοποτάμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους που χειμώνα καλοκαίρι ζουν εδώ, σε δύσκολες συνθήκες, αγαπούν τον τόπο τους και με νόμιμο τρόπο εργάζονται, για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Μια κοινωνία ανθρώπων, που στη συντριπτική πλειοψηφία της αποτελείται από αγροτοκτηνοτρόφους και μικρές επιχειρήσεις, που παλεύουν με αξιοπρέπεια καθημερινά, να ζήσουν τις οικογένειές τους και οι οποίοι θλίβονται εξίσου όταν το όνομα του τόπου μας γίνεται γνωστό για τους λάθος λόγους.

Τα Λιβάδια είναι τόπος πολιτισμού, με σπουδαίες εκδηλώσεις όπως η πιο πρόσφατη, «Η Στράτα του Ψηλορείτη», αλλά και πολλές άλλες που ως σύλλογος υλοποιούμε, στηρίζουμε και σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε στο μέλλον, στις οποίες ως πρωταρχικό στόχο έχουμε να αναδείξουμε την ομορφιά του τόπου μας και των ανθρώπων της. Την πλευρά της πλειοψηφίας. Τα Λιβάδια της φιλοξενίας, της δοτικότητας, του φιλότιμου, της εργατικότητας, της αλληλεγγύης, της γνήσιας αντρειοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Δεν θα επιτρέψουμε μεμονωμένα γεγονότα να αμαυρώνουν την εικόνα του χωριού μας και όλοι μαζί είτε εμείς ως Πολιτιστικός Σύλλογος είτε σε συνεργασία με φορείς του τόπου θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας, που θα προάγουν τον πολιτισμό, μέχρι να εξαλειφθούν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα παραβατικότητας.

Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών

«Ο Τίμιος Σταυρός»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ