19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Δεν παραιτείται ο Κόρμπιν -Χιλιάδες κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο προς στήριξή του

Ημερομηνία:

Πλήθος υποστηρικτών του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στην πλατεία Parliament Sq του Λονδίνου, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το πρόσωπο του.

Ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του και από περισσότερους από τους μισούς υπουργούς της σκιώδους κυβέρνησης του, απευθύνθηκε στους οπαδούς του που τον αποθέωσαν.

Ο Κορμπιν κατηγορείται απο τους επικριτές του ότι δεν έκανε ότι μπορούσε για να πείσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του να ψηφίσουν υπερ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, κατι που οπως αποδείχθηκε απο την ανάλυση της ψου έγειρε την πλάστιγγα τελικά υπέρ του Brexit.


Οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν μέσα λίγες μόνο ώρες, ενώ ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών, Τζον Μακ Ντόνελ δήλωσε ότι πάνω από 10.000 άτομα ανταποκρίθηκαν με μια κινητοποίηση που κράτησε λιγότερο από μια ημέρα.

Η συγκέντρωση έρχεται μετά και τις νέες παραιτήσεις σήμερα μελών της σκιώδους κυβέρνησης που πια φτάνουν τον αριθμό 19, συν τον Χίλαρυ Μπεν ο οποίος αποπέμφθηκε από τον Κόρμπιν, κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε εσωκομματικό πραξικόπημα.


Ο κ. Μακ Ντόνελ απευθυνόμενος στο πλήθος είπε εκ μέρους του Τζέρεμι Κόρμπιν: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παραιτείται. Θα μείνει εδώ. Οι επικριτές του αν το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν νέες εσωκομματικές εκλογές. Τους ενημερώνω πάντως ότι ο Τζέρεμι θα είναι και σε αυτές υποψήφιος και θα έχει τη στήριξη μου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ