20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

«Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε το lock out» απαντάει το υπ.Εργασίας

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη διάταξη» για την ανταπεργία των εργοδοτών (lock out), τονίζει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, σε μια υπόθεση που ανέδειξε με ρεπορτάζ του το ThePressProject.

Αναλυτικά το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι «η κυβέρνηση ρητά επιφυλάσσεται επί του άρθρου 6 του ΙΙ Μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, διατυπώνοντας έτσι με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη διάταξη για τη νομοθέτηση της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out) και στην απαγόρευση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία των εργαζομένων»

Το υπουργείο συνεχίζει παραθέτοντας το άρθρο 2 του σχεδίου νόμου για την κύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, σύμφωνα με το οποίο «οι διατάξεις του ιδίου άρθρου δεν δεσμεύουν την Ελλάδα ως προς τη ρύθμιση του δικαιώματος των  εργοδοτών στη συλλογική δράση, ιδίως ως προς την απαγόρευση της ανταπεργίας.»

Το υπουργείο Εργασίας καταλήγει ότι η ανακοίνωση του ΚΚΕ «δεν βασίζεται στο κείμενο που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή προς κύρωση και γι’ αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Έωλες κατ’ επέκταση είναι και οι συκοφαντίες που εξακοντίζει το ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.»

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα»

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στη νομοθέτηση του lock out και όλου του αντεργατικού πλαισίου διατύπωσε στη σχετική του ερώτηση το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη ως «έκτρωμα»

Αναλυτικά το ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, την ίδια ώρα που ολοκληρώνει το έγκλημα στο Ασφαλιστικό, ανοίγει το δρόμο στη νομοθέτηση του lock out και όλου του αντεργατικού πλαισίου, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι “βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές στην εργασία”. Ο “Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης”, τον οποίο η κυβέρνηση έφερε σήμερα για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα σε πολλά δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, θεσπίζει δηλαδή το γνωστό lock out και αφαιρεί τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αυτό το έκτρωμα, το οποίο εγκρίθηκε ήδη κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και κυρώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια, είχε προσυπογραφεί από την Ελλάδα το Μάιο του 1996, όμως καμιά κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν τόλμησε να επικυρώσει. Άλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το κεφάλαιο για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει δηλαδή μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαναυσότητας που δεν μπόρεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...