25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα ραντεβού του νοσοκομείου Χανίων και… έκλεισαν

Ημερομηνία:

Όταν η ζήτηση είναι τεράστια και η προσφορά πολύ μικρή, τότε αυτά συμβαίνουν.

Το νοσοκομείο Χανίων διαφημίζει εδώ και καιρό τα e-ραντεβού, δηλαδή τη δυνατότητα των πολιτών να κλείνουν τα ραντεβού τους ψηφιακά, όμως η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία αυτής της υπηρεσίας δεν έχει και καμία ιδιαίτερη αξία.

Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να μπορεί να δει κάποιον γιατρό και απ’ ότι φαίνεται, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Χανίων, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Τα ραντεβού ανοίγουν στις 9 το πρωί, όμως μέσα σε λίγα λεπτά, όπως μας κατήγγειλαν πολίτες, το ηλεκτρονικό σύστημα πέφτει λόγω της τεράστιας ζήτησης που έχει η υπηρεσία. Τεράστια ζήτηση δεν έχει το ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά οι γιατροί οι οποίοι είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ραντεβού για το γαστρεντορολογικό τμήμα για τον μήνα Απρίλη συμπληρώθηκαν μέσα σε μόλις 5 λεπτά ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και για το τμήμα Οριλά.

Το πρόβλημα αναμένεται να είναι ακόμη πιο οξυμμένο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πραγματικός πληθυσμός του νομού διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται, δίχως όμως να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό στο νοσοκομείο.

Καλές λοιπόν οι ψηφιακές υπηρεσίες, όταν όμως έχουν αντικρυσμα. Όταν δηλαδή μπορούν να λειτουργήσουν. Και μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές και προσωπικό που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...