30.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Δεν τα βρίσκουν ούτε για τη μεταβατική ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Απαλό γαλάζιο, βαθύ μπλε ή και λίγο πρασινοκόκκινο; Για το «χρώμα» στη σύνθεση της μεταβατικής ΕΡΤ διαξιφίζονται ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής και το περιβάλλον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι εργαζόμενοι εφιστούν την προσοχή σε πιθανή καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η οποία θα επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό το παρασκήνιο. Έως το Σάββατο τα μεσάνυχτα παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τις 2μηνες θέσεις εργασίας. Το μέτωπο της αποχής από τον κυβερνητικό διαγωνισμό «έσπασε» το μπλοκ δημοσιογράφων του ΚΚΕ.
Στο πρόσωπο του Παντ.Καψή, ο οποίος αποτελεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ μετά από παραχώρηση της ΝΔ κατά τη διάρκεια των δραματικών διαβουλεύσεων που συνόδευσαν το «μαύρο» στη συχνότητα της ΕΡΤ, συσπειρώνονται στελέχη της ΕΡΤ προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ.
Η συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από την πρόθεση του υφυπουργού να εκτελέσει τις κυβερνητικές εντολές όσο πιο «πολιτισμένα» μπορεί, διαμορφώνεται απέναντι στις αξιώσεις συνεργατών του πρωθυπουργού να τοποθετήσουν στις θέσεις τόσο της μεταβατικής όσο και της μόνιμης -νέας- δημόσιας τηλεόρασης ανθρώπους της επιλογής τους με βάση κομματικά κριτήρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσιογραφική «πιάτσα» μόνο ως ανέκδοτο συζητείται η υποβολή αίτησης στη νέα ΕΡΤ από συναδέλφους οι οποίοι δεν συνδέονται με κάποιον κομματικό χώρο και δη τη ΝΔ, αν και η υψηλή ανεργία στον κλάδο αναγκάζει έναν αριθμό δημοσιογράφων να προσφύγει σε αυτήν την κίνηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έως την Πέμπτη το βράδυ είχαν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις για τις αρχικές 589 θέσεις εργασίας οι οποίες προκηρύχθηκαν στη μεταβατική ΕΡΤ. Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε και νέα προκήρυξη για ακόμη 1.400 θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται η εξαγγελία Καψή για 2.000 εργαζόμενους 2μηνων συμβάσεων στο μεταβατικό καθεστώς της νέας δημόσιας τηλεόρασης.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Τώρα οι χοχλιοί είναι στουμπωμένοι. Τους καθαρίζομε με...