24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για υποψηφιότητα Μαλανδράκη για την ΠΕΔ

Ημερομηνία:

«Τίποτα δεν είναι αποφασισμένο», είπε ο Γιάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά σχετικά με τη δημοσίευση είδηση για υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ).

«Το μόνο που υπάρχει σίγουρο είναι ένα κείμενο για το οποίο έχουν συμφωνήσει οι Δήμαρχοι της Κρήτης. Αυτό έχει σταλεί από τους 7 δημάρχους του νομού Χανίων και στους υπόλοιπους 17 του νησιού και περιμένουμε να δούμε και άλλους να συμφωνήσουν σε αυτό το πλαίσιο και στη βάση αυτή μετά θα γίνει η όποια διεργασία με την έννοια της εκλογής υποψηφίου».

Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη υποψηφιότητα που έχει εγκριθεί και έχει δημοσιοποιηθεί είναι αυτή του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας όμως χαίρει ευρύτερης εκτίμησης. Η θέληση όμως όσων δημιούργησαν την «Κίνηση των 7» στα Χανιά είναι να συμμετέχουν δήμαρχοι και από το Ηράκλειο, και από το Λασίθι και από το Ρέθυμνο.

«Η Κίνησή μας θα έχει νόημα αν τύχει αποδοχής στο πλαίσιο πάνω που βάζουμε σε επίπεδο περιφέρειας και όχι νομού. Για να μην υπάρχει και παρεξήγηση: Δεν υπάρχει θέμα να πηγαίνουμε σα Χανιά, να κάνουμε μια δική μας κίνηση, να πάρουμε τα κουκιά που μας αναλογούνε, και να είμαστε στην Περιφέρεια μία ομάδα Χανιωτών. Σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε κάτι τέτοιο. Εδώ υπάρχει μία περιφερειακή διάσταση και αυτή θέλουμε να αναδείξουμε και να βάλουμε στα ζητούμενα της επόμενης ημέρας της αυτοδιοίκησης».

«Η Κίνηση ξεκίνησε μεν από τα Χανιά, εκεί δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο. Αυτό όμως το οποίο ζητάμε να το κάνουν αποδεκτό και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του νησιού», είπε ο κ. Μαναδράκης.

Όπως μας ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Πλατανιά, αρχικά πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους δημάρχους απ’ όλη την Κρήτη που θα συμφωνήσουν στο πλαίσιο και μετά θα προκύψει κάποιος υποψήφιος. Δε μπορεί να συμβεί αλλιώς.

«Πρέπει να μαζευτούμε, οι 12 ή οι 13 δημάρχοι που θα συμφωνήσουμε, και θα πρέπει μετά να κάνουμε έναν συνδυασμό. Αυτός ο συνδυασμός θα εκλέξει για το συμβούλιο της ΚΕΔΕ τους ανάλογους εκλέκτορες, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Μετά κι απ’ αυτό το βήμα, θα διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Τώρα, αν υπάρχουν διαρροές ή αν στα ονόματα που ακούγονται είναι και το δικό μου αυτό έχει το ενδιαφέρον του. Αλλά η ουσία είναι ότι θα πρέπει να δούμε αν συμφωνούμε, πόσοι συμφωνούμε για να φτιάξουμε ένα ψηφοδέλτιο και να αποφασίσουμε τελικά ποιος θα είναι ο επικεφαλής», είπε ο κ. Μαλανδράκης

Για να καταλήξει με την εξής δήλωση: «Από το πλαίσιο ξεκίνησε, και στο πλαίσιο θα καταλήξει. Αυτό είναι το κυρίαρχο. Από την άλλη, δε μπορεί να μείνει σε επίπεδο Χανίων. Δεν έχει κανένα νόημα».

Τα λεγόμενα του κ. Μαλανδράκη επαλήθευσε και ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης:

«Το ποιος θα είναι επικεφαλής θα συναποφασιστεί από τους δημάρχους και τα μέλη της ΓΣ τα οποία θα έχουν υπογράψει και θα υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών. Αυτό που στείλαμε και στους υπόλοιπους δημάρχους της Κρήτης και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα υπάρξει υποψηφιότητα η οποία θα εκφράζει αυτό το πλαίσιο αρχών».

Σε ερώτησή μας αν αυτός θα είναι ο υποψήφιος, ο κ. Πολάκης μας απάντησε:

«Όχι, εγώ δε θα είμαι υποψήφιος».

Να υπενθυμίσουμε ότι το αρχικό κείμενο με το πλαίσιο αρχών για τη συνεργασία μεταξύ των δημάρχων δημοσιοποιήθηκε στον λογαριασμό facebookτου δήμαρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη. Από εκεί δημοσιεύτηκε αρχικά και στην εφημερίδα μας.

Γ.Α.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...