15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Δεν υπάρχει πλέον “Λιβυκό Πέλαγος”

Ημερομηνία:

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε η υδρογραφική υπηρεσία και ο επικεφαλής της Πλοίαρχος Δ. Ευαγγελίδης στον κ. Λουτσέτη που έθεσε το ζήτημα μετονομασίας του Λιβυκού πελάγους σε νότιο Κρητικό.

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο της απάντησης σημειώνονται τα εξής:

“Σε συνέχεια σχετικού σας μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς το ΥΠΕΣ, σας ενημερώνουμε ότι η ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία ως επίσημος Υδρογραφικός φορέας της χώρας χρησιμοποιεί στους έντυπους (ΧΕΕ) και ηλεκτρονικούς ναυτικούς χάρτες της (ΕΝC) την ονομασία “Νότιο Κρητικό Πέλαγος” για τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ν. Κρήτης, για πάνω από μία δεκαετία

Παρακαλούμε όπως λάβετε επίσης υπόψιν σας ότι για τους οποιουσδήποτε χάρτες που κατασκευάζονται από τρίτους και κυκλοφορούν στην αγορά, η Υδρογραφική Υπηρεσία δεν φέρει καμία ευθύνη”

10434191_898482400183344_7523155750183195902_n

Η αρχική επιστολή

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο κ. Λουτσέτης στην αρχική του επιστολή που είχε δημοσιευθεί αποκλειστικά στην εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” αν και σημείωνε τις εξαιρετικές ιστορικά σχέσεις με τον λαό της Λιβύης, έθετε το ζήτημα στη βάση της πιθανότητας, έστω και μικρής, δημιουργίας θέματος για την ΑΟΖ στο μέλλον, στηριζόμενοι σε ένα γεωγραφικό όρο.

Στην επιστολή του ζητούσε από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας να γίνει επίσημη αλλαγή του ονόματος του πρώην Λιβυκού πελάγους σε Νότιο Κρητικό Πέλαγος, μέχρι τα νοητά θαλάσσια όρια που μας χωρίζουν από τη Λιβύη. Δηλαδή μέχρι εκεί που είναι η ΑΟΖ.

“Τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στα σχολικά βιβλία και στους χάρτες. Και μάλιστα τώρα που είναι ακόμη νωρίς. Τώρα που δεν έχει αρχίσει ακόμα η άντληση πετρελαίου και η παραγωγή υδρογονανθράκων και δεν έχει εγερθεί κανένα πρόβλημα. Η ιστορία πρέπει να διδάσκει.”

Για να καταλήξει: “Το Μακεδονικό δεν μας αρκεί;”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...