14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Δεν φεύγουν από τα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να πάνε

Ημερομηνία:

Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για εκσυγχρονισμό της χώρας και ο πρωθυπουργός για «καταπληκτική ποιότητα ζωής», η εικόνα των νοσοκομείων δείχνει μία άλλη Ελλάδα που διαψεύδει περίτρανα το κυβερνητικό αφήγημα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (9/12), ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αποκάλυψε ότι υπάρχουν άνθρωποι με τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τους αναγκάζουν να αρνούνται να φύγουν από τα νοσοκομεία όταν τους δίνουν εξιτήριο.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όταν αποκατασταθεί η υγεία τους αρνούνται να πάρουν εξιτήριο. Φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Επειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του σπιτιού με αποτέλεσμα να τους κόβουν το ρεύμα, να μην έχουν θέρμανση ή φαγητό. Και όσοι δεν έχουν σπίτι, θα πρέπει οι κοινωνικές Υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν προνοιακή μονάδα. Στην Αττική έχουμε 200 θέσεις φιλοξενίας σε δημόσιες δομές, οι οποίες είναι γεμάτες και οι λίστες αναμονής φτάνουν ακόμη και τον έναν χρόνο. Η φθηνότερη ιδιωτική προνοιακή μονάδα κοστίζει 700 ευρώ, ακόμη και της Εκκλησίας. Κάποιος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 400 ευρώ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και οι κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε σε μία περίπτωση αρκετά χαρακτηριστική. «Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η κ. Μαρίνα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, η οποία παίρνει σύνταξη ύψους 400 ευρώ, στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα γιατί χρωστούσε 700 ευρώ. Για να επανασυνδεθεί έπρεπε να δώσει το 1/10, δηλ. 70 ευρώ. Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές για να μπορέσει να πάρει εξιτήριο η γυναίκα. Τελικά δόθηκαν τα 70 ευρώ, πήγε σπίτι της και δεν έχει να φάει ή να ζεσταθεί», είπε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...