20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα – Να γίνει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο», σημείωσε.

«Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

«Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Πρόσθεσε πως αν μείνουμε έτσι θα πάνε 5.000-5.500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε.

Τόνισε πως «το έξω θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα».

Τέλος, αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον Γ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...