22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΔΕΥΑΗ: Λογαριασμός ρεύματος πάνω από 1 εκατ. ευρώ για έναν μήνα!

Ημερομηνία:

“Φωτιά” έχει πάρει η ΔΕΥΑΗ από το νέο λογαριασμό της ΔΕΗ που μόνο για το μήνα Οκτώβριο φτάνει το 1.039.219 ευρώ την ίδια ώρα που οι εισπράξεις της δημοτικής επιχείρησης δεν ξεπερνούν το 1.300.000 το μήνα.

Σε πλήρη απόγνωση η δημοτική επιχείρηση σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού είναι αδύνατο να διαχειριστεί τις οφειλές της κάτω από αυτές τις συνθήκες τονίζει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Βουρεξάκης.

Όπως προκύπτει αθροιστικά το χρέος της ΔΕΥΑΗ στη ΔΕΗ έχει εκτοξευθεί στα 14 εκατομμύρια ευρώ και η πρόβλεψη είναι ότι η τιμή αυτή θα απογειωθεί σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη αφού οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται με ξέφρενους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, το χρέος το 2015 έφτανε στα 4-5 εκατομμύρια και είχε μια σταδιακή αύξηση που όμως κλιμακώθηκε κατακόρυφα μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης. Ο ίδιος εξηγεί ότι η ρίζα του κακού ειδικά για τις ΔΕΥΑ είναι το γεγονός ότι πληρώνουν οικιακό τιμολόγιο και όχι βιοτεχνικό ή βιομηχανικό όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι χρεώσεις να εκτοξεύονται στα ύψη.

Το γεγονός αυτό συνδυαστικά με την ενεργειακή κρίση και τις υπέρογκες χρεώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση στη ΔΕΥΑΗ που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις οφειλές της στη ΔΕΗ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Βουρεξάκης ή θα πληρώνουμε τη ΔΕΗ ή θα αφήνουμε απλήρωτους τους εργαζόμενους. Έτσι επιλέγουμε κάθε μήνα να βάζουμε στους λογαριασμούς ρεύματος ποσά της τάξεως των 200 -300 χιλιάδων ευρώ αλλά όπως είναι προφανές μένει σε εκκρεμότητα το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών με αποτέλεσμα το χρέος να προσαυξάνεται.

Ο ίδιος δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των δημοτικών επιχειρήσεων αφού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ΔΕΥΑ πανελλαδικά με ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όπως σκωπτικά σχολιάζουν οι δήμαρχοι «δε φτάνει ούτε για κόλλυβα».

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...