14.3 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Δεύτερη αποστολή του Κοινωνικό ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων σε Οινούσες – Ειδομένη

Ημερομηνία:

Προσφυγικές ροές: για άλλους μια λέξη στις ειδήσεις, για άλλους μια κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα, για άλλους η πραγματικότητα του πολέμου, του ξεριζωμού, της ύστατης ελπίδας. Η Ελλάδα στο δρόμο των αναρρίθμητων καραβανιών, κατάληξη του σύγχρονου δουλεμπορίου, σταθμός για την ελπίδα των προσφύγων και την ανθρωπιά των κατοίκων της.

Σε αυτήν την πραγματικότητα που εκτυλίσσεται πια σε πολλά μέρη της χώρας μας και θα συνεχίσει διευρυνόμενη, όσο στο κέντρο των πολιτικών επιλογών δεν είναι ο άνθρωπος και ο πόλεμος αναδεικνύεται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκώς παρών. Μετά την πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερις εθελοντές γιατρούς του ΚΙΦΑΧ, στη Λέσβο, η δεύτερη είναι ήδη γεγονός.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου αναχωρούν για τις Οινούσες και την Ειδομένη πέντε εθελόντριες -τρεις γιατροί, μια νοσηλεύτρια και ένα μέλος της διοίκησης. Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Διεθνής ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας», θα ενταχθούν σε κοινή αποστολή με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σημεία υποδοχής προσφύγων, να ανταποκριθούν σε επιτακτικές ανάγκες συνανθρώπων μας και να βιώσουν την αναπόδραστη πραγματικότητα.

Το ΚΙΦΑΧ στοχεύει στον πολλαπλασιασμό αυτής της εμπειρίας και γνώσης και σχεδιάζει μετά την επιστροφή της αποστολής να διοργανώσει συναντήσεις με φορείς και δομές της πόλης, ώστε να συνεισφέρει στην αρτιότερη προετοιμασία ενδεχόμενης φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη και το νησί μας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΣΕΠΕ Χανίων στις 3 και 4 Μαρτίου

Ο ΣΕΠΕ Χανίων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στις 3 και 4 Μαρτίου 2026 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Θέμα στον Independent και στην Washington Post η διαδήλωση στα Χανιά ενάντια στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα Χανιά, καθώς η...

Ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι ο διαγωνισμός για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Από το 2019 μέχρι σήμερα το έργο έχει υποστεί πολλαπλές τροποποιήσεις.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Ποια ανάπτυξη και για ποιον;» – Κριτική στις δηλώσεις Αρναουτάκη

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης ασκεί κριτική στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τις δηλώσεις του σε εκδήλωση με τον υπουργό Οικονομικών, καταγγέλλοντας αντιλαϊκή πολιτική.