27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Δεύτερη αποστολή του Κοινωνικό ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων σε Οινούσες – Ειδομένη

Ημερομηνία:

Προσφυγικές ροές: για άλλους μια λέξη στις ειδήσεις, για άλλους μια κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα, για άλλους η πραγματικότητα του πολέμου, του ξεριζωμού, της ύστατης ελπίδας. Η Ελλάδα στο δρόμο των αναρρίθμητων καραβανιών, κατάληξη του σύγχρονου δουλεμπορίου, σταθμός για την ελπίδα των προσφύγων και την ανθρωπιά των κατοίκων της.

Σε αυτήν την πραγματικότητα που εκτυλίσσεται πια σε πολλά μέρη της χώρας μας και θα συνεχίσει διευρυνόμενη, όσο στο κέντρο των πολιτικών επιλογών δεν είναι ο άνθρωπος και ο πόλεμος αναδεικνύεται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκώς παρών. Μετά την πρώτη αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερις εθελοντές γιατρούς του ΚΙΦΑΧ, στη Λέσβο, η δεύτερη είναι ήδη γεγονός.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου αναχωρούν για τις Οινούσες και την Ειδομένη πέντε εθελόντριες -τρεις γιατροί, μια νοσηλεύτρια και ένα μέλος της διοίκησης. Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Διεθνής ιατρική – Διαχείριση κρίσεων υγείας», θα ενταχθούν σε κοινή αποστολή με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σημεία υποδοχής προσφύγων, να ανταποκριθούν σε επιτακτικές ανάγκες συνανθρώπων μας και να βιώσουν την αναπόδραστη πραγματικότητα.

Το ΚΙΦΑΧ στοχεύει στον πολλαπλασιασμό αυτής της εμπειρίας και γνώσης και σχεδιάζει μετά την επιστροφή της αποστολής να διοργανώσει συναντήσεις με φορείς και δομές της πόλης, ώστε να συνεισφέρει στην αρτιότερη προετοιμασία ενδεχόμενης φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη και το νησί μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ