12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Δεύτερη ημέρα απωλειών στις ευρωαγορές λόγω Ελλάδος

Ημερομηνία:

Τελικά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα οι ευρωαγορές, παρά τις προσπάθειες, κλείνοντας και σήμερα με σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,50% στις 6.521 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,25% στις 10.945 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 1,64% στις 4.790 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,26% στις 381,31 μονάδες, διευρύνοντας την πτώση του τριμήνου στο 4%.

Στο ταμπλό, η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και η Tod’s υποχώρησαν αμφότερες κατά 1,5%, μετά την υποβάθμιση του κλάδου των προϊόντων πολυτελείας από την Bank of America σε underperform. Απώλειες που ξεπέρασαν το 4,6% κατέγραψε και η Christian Dior.

Στον αντίποδα, η K+S ενισχύθηκε κατά 4,4%, μετά το δημοσίευμα της Handelsblatt ότι η προσφορά της Potash για την εξαγορά της πρώτης ξεπερνά τα 40 ευρώ ανά μετοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, μια πιο δίκαιη τιμή εξαγοράς θα πρέπει να φτάνει τα 50 ευρώ ανά μετοχή.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 0,2% τον Ιούνιο από 0,3% τον Μάιο, σε ετήσια βάση, επαναφεροντας τους φόβους για αποπληθωρισμό. Ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 0,8% από 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ναυτεμπορική

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...