21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα η Κνωσσός

Ημερομηνία:

Τεράστια αύξηση επισκεπτών είχε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού φέτος τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να καταταχθεί – για μία ακόμα χρονιά – στη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ οι επισκέψεις τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρχίζουν σταδιακά να έχουν ανοδική πορεία μετά τη δύσκολη τουριστική σεζόν του 2020 εξαιτίας του κορονοϊού.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Ιούλιο αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας και του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 25.548 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 173,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται τέταρτο σε επισκεψιμότητα για τον συγκεκριμένο μήνα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο.

Τεράστια αύξηση σε Κνωσό και Φαιστό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τον Ιούλιο κατέγραψε τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 95.880 τουρίστες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 183,2%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 80% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 9.234.

Τα στοιχεία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 κατά 22,8% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 38,5% στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 39.174 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35,8%

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε επίσης αύξηση της τάξεως του 146,7% με 145.439 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε μείωση της τάξεως του 1% με 14.233 επισκέπτες.

"google ad"

cretapost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...