17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Δεύτερη Φάση του Καλλικράτη – Προτεινόμενο Σχέδιο Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο με θέμα «Δεύτερη Φάση του Καλλικράτη – Προτεινόμενο Σχέδιο Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης», κατέθεσε σήμεραΤρίτη 1/7/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

‘‘Με επιστολή που απέστειλε στις 10/12/2013 προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο  Μεϊμαράκη ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη. Στόχος της πρότασης ήταν κατά την επόμενη φάση του Καλλικράτη να αποκατασταθούν οι τυχόν δυσλειτουργίες του και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 34 του Κανονισμού της Βουλής, συστήθηκε από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία με απόφαση της Επιτροπής ανετέθη το θέμα της επεξεργασίας της δεύτερης φάσης του Καλλικράτη. Η Υποεπιτροπή λειτούργησε και έχει πραγματοποιήσει σειρά συνεδριάσεων ενώ έχει προγραμματίσει και την παραπέρα λειτουργίας της.

Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε στις 3/6/2014 προς την Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών Σχέδιο προτεινόμενου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης ζητώντας τις απόψεις των μελών της Υποεπιτροπής επί του διαβιβασθέντος σχεδίου. Το σχέδιο δόθηκε στα μέλη της Υποεπιτροπής.

Η θητεία των μελών της Υποεπιτροπής αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών έληξε με την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Βουλευτικής Περιόδου στις 4 Ιουνίου 2014.’’

Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

«Ποιες είναι οι θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών επί των δύο προαναφερθέντων θεμάτων, δηλαδή :

α΄) της επεξεργασίας της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη και

β΄) του προτεινόμενου Σχεδίου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης ;»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την...

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...