15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δεύτερο “ατύχημα” σε μικρό χρονικό διάστημα: Ξεστράτισε πύραυλος EXOCET στο ΠΒΚ – Καταρρίφθηκε επιτυχώς από πλήρωμα φρεγάτας | Φωτό

Ημερομηνία:

Η φωτογραφία από την ανταριασμένη θάλασσα είναι ότι πρόλαβε να “πιάσει” ο φωτογραφικός φακός από την κατάρριψη πυραύλου EXOCET από σύστημα Phalanx φρεγάτας του Στόλου μας. To περιστατικό συνέβη στο Πεδίο Βολής Κρήτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Στόλου με πραγματικά πυρά.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, πύραυλος Exocet βγήκε εκτός πορείας και ευτυχώς, το πλήρωμα μίας φρεγάτας κατάφερε να καταρρίψει τον πύραυλα με το σύστημα Phalanx.

Όπως σημειώνει το onalert.gr, ήταν πιθανό ο πύραυλος να είχε κτυπήσει κάποια από τα πλοία του Στόλου, ενώ αναφέρει ότι αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι “η εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ρεαλιστική, όλα μπορούν να συμβούν”.

Βεβαίως, η ιστοσελίδα εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ετοιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού και στην αναγκαιότητα άρτιας εκπαίδευσής του για να μπορεί να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά σε τέτοιες συνθήκες, όμως εδώ εγείρονται και άλλα ζητήματα.

Το Πεδίο Βολής Κρήτης είναι το μοναδικό Πεδίο Βολής πυραύλων στην Ευρώπη, και από τα ελάχιστο στον κόσμο αν όχι το μοναδικό τόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, και μάλιστα σε περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο “ατύχημα” που έρχεται στη δημοσιότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το αεροπλάνο τύπου drone που από το Πεδίο Βολής Κρήτης βρέθηκε στην παραλία της Χρυσής Ακτής και ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα.

Τι θα γινόταν άραγε αν το πλήρωμα της φρεγάτας δεν κατόρθωνε να αναχαιτίσει τον πύραυλο. Και τι θα γινόταν αν ο πύραυλος που έχασε την πορεία του κατευθυνόταν προς κατοικημένη περιοχή; Πόσα άλλα “ατυχήματα” έχουν συμβεί και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί;

Με το Πεδίο Βολής Κρήτης να αναβαθμίζεται με τη συμμετοχή πλέον και των ΗΠΑ με τους πυραύλους Patriot και με την Κρήτη να στρατιωτικοποιείται περαιτέρω και με την δημιουργία βάσης Drones των ΗΠΑ στο Καστέλι Ηρακλείου, είναι καιρός οι βουλευτές αλλά και οι πολίτες να αντιδράσουν. Άλλωστε, όσον αφορά τους βουλευτές, η πλειοψηφία τους προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς που στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία των βάσεων.

Δείτε τη φωτογραφία που “έπιασε” την στιγμή της κατάρριψης:

download

Δείτε σε άλλο βίντεο πώς γίνεται η κατάρριψη των πυραύλων EXOCET από το σύστημα Phalanx:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=Zdp9llrBLnA”]

Με πληροφορίες από onalert.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...