17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

“Δεύτερο μαύρο”: Η πρώτη ενέργεια της νέας κυβέρνησης ήταν να κλείσει την ERT OPEN!

Ημερομηνία:

Για “δεύτερο μαύρο” μιλούν οι εργαζόμενοι στην ERT OPEN. Σε ανακοίνωσή τους μετά την κατάσχεση των μηχανημάτων σημειώνουν:

“Η “πολλά υποσχόμενη” εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια…Μια  εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί”

Να σημειώσουμε ότι πέρα από την κατάσχεση των μηχανημάτων συνελλήφθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open όταν μετέβησαν στα Τουρκοβούνια, στον χώρο όπου βρίσκονταν οι πομποί από τους οποίους εξέπεμπε πρόγραμμα η ERT Open.

Μετά τη σύλληψή τους οι συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης με βάση την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

«Δεν ξέρω γιατί η σύλληψη μας έγινε σήμερα, δεν ξέρω αν είναι συμβολική η κίνηση αυτή. Αναρωτιέμαι, όμως, γιατί ενώ υπάρχουν κανάλια χωρίς άδειες, εκείνοι αποφάσισαν να συλλάβουν εμάς», είπε, βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα ο κ. Καλφαγιάννης.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Τουρκοβούνια έγινε μετά από καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κούνης. Συγκεκριμένα, στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της ΕΕΤΤ για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

«Πήγαμε στον χώρο γιατί οι άνθρωποι που μας τον είχαν νοικιάσει δεν έχουν καμία ευθύνη» εξηγεί ο κ. Κούνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι πλέον τα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί.

Να σημειώσουμε ότι το ραδιόφωνο της ERT Open δημιουργήθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αγωνιζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ λίγο μετά  την εισβολή  των ΜΑΤ  στο  αυτοδιαχειριζόμενο ραδιομέγαρο.

Απο αυτόν  τον ραδιοφωνικό σταθμό  πέρασε  και  μίλησε  ακόμα και ο σημερινός  πρωθυπουργός   η νέα  κυβέρνηση  του οποίου έκανε   αυτό  που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε ο Σαμαράς.

Ανακοίνωση Εργαζομένων από την ΕΡΤ3 για την φίμωση της ΕΡΤopen

Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο”.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων.

Όχι στις διώξεις. Να ξανανοίξει άμεσα ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤopen.

"google ad"

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Καταγγελία της σύλληψης συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7. Οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους.

Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Καταγγελία της βάναυσης και αυθαίρετης σύλληψης συνεργατών της EΡTopen

Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΡΤopen.

Ζωή Kωνσταντοπούλου: Άσχημη σύμπτωση η σύλληψη των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ

«Οι αρμόδιες αρχές αντί να στρέφονται κατά αυτής της μιντιακής διαπλοκής, ξεκίνησαν την η μάχη κατά των εργαζομένων, κατά της ErtOpen και κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ» σχολίασε η Πρόεδρος της Βουλής

Δηλητηριώδη «καρφιά» προς την κυβέρνηση για το θέμα του χρέους αλλά και την σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη περιείχε η εισαγωγική τοποθέτηση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην δημόσιας συνεδρίαση της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «άσχημη σύμπτωση» την σύλληψη των στελεχών της ErtOpen την ημέρα ορκωμοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατά την περίοδο του «μαύρου» της Αγίας Παρασκευής είχαν στηρίξει και στηριχθεί στην πρωτοβουλία των απολυμένων να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

«Λυπάμαι που οι πολίτες είναι αφημένοι στο έλεος της παραπληροφόρησης και μιντιοκρατίας» είπε η Πρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει αναφορικά με την σύλληψη των συνδικαλίστών της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι «σήμερα πληροφορήθηκα πως οι αρμόδιες αρχές αντί να στρέφονται κατά αυτής της μιντιακής διαπλοκής, ξεκίνησαν την η μάχη κατά των εργαζομένων, κατά της ErtOpen και κατά της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ που είχε κρατήσει ανοικτή την φωνή της ΕΡΤ που σε όλο το διάστημα του “μαύρου” κράτησαν ζωντανή την φωνή της ενημέρωσης… Άσχημη η σύμπτωση και μεγάλη η ευθύνη…».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...