16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

“Δε ζούμε πλέον!”: Παράσταση διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμο Χανίων για αύξηση ανταποδοτικών τελών | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων χθες, στο Δήμο Χανίων, με αφορμή την αύξηση των ανταποδοτικών τελών που καλούνται να πληρώσουν ιδιοκτήτων εμπορικών καταστημάτων, κυρίως στην περιοχή του Κάτολα και της Παλιάς Πόλης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μ. Βλαχάκη. Ζήτησε να παρθεί πίσω η απόφαση ενώ επισήμανε τον κίνδυνο αυτά τα πλασματικά τ.μ. που χρεώνονται οι καταστηματάρχες, να κληθούν να τα πληρώσουν και αλλού, όπως μέσω του ΕΝΦΙΑ.

Αρκετοί ήταν και οι καταστηματάρχες που διαμαρτυρήθηκαν για το υψηλό κόστος της υπηρεσίας του προγράμματος Πόρτα – Πόρτα για την αποκομιδή των απορριμμάτων ζητώντας από τον δήμο να πιέσει ώστε να μειώσει τις απαιτήσεις του ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο.

33234331671_f425df4c63_h

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων τόνισε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο κ. Βουρλάκης τόνισε σε αυτή τη διαπίστωση:

“Δεν καταλάβατε την κραυγή αγωνίας μας. Δε ζούμε πλέον! Αυτό θέλω να καταλάβατε. Νομότυπα τα κάνετε. Δε θα πω ότι είναι παράνομα. Εγώ δε θα πω αν τα έξοδα είναι σωστά ή λάθος. Εμείς δε ζούμε! Αν εμείς καλούμαστε να δίνουμε μέχρι και 900 ευρώ τον χρόνο, δε τη βγάζουμε καθαρή”

Σε σχετικό υπόμνημα που έδωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στον κ. Βλαχάκη αναφέρονται τα εξής:

32519102714_59a18860c4_h

Το τελευταία χρόνια εμείς οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις βιώνουμε καθημερινά τα σκληρά οικονομικά μέτρα των κυβερνήσεων .Βαριά φορολογία ,ένα αντιασφαλιστικο νόμο, χαράτσια κ.α. Μια δύσκολη καθημερινότητα για εμάς και τις οικογένειες μας. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο που μας πλήττει βάναυσα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δήμου Χανίων να διπλασιάσει αυθαίρετα τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ειδικά στην παλιά πόλη. Η Δημοτική αρχή προκειμένου να εισπράξει παραπάνω δημοτικά τέλη αύξησε τα τετραγωνικά μέτρα .Με συνέπεια συνάδελφοι μας έμποροι αλλά και κάτοικοι της παλιάς πόλης να καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα δημοτικά τέλη .

33234327891_fdd608253b_h

Καλούμε τον Δήμο Χανίων να πάρει πίσω αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις.

Η πολιτική των δημοτικών τελών που είναι προσαρμοσμένη στην ανταποδοτικότητα οδηγεί στην υπερχρέωση και στην οικονομική ασφυξία των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Η απαίτηση μας είναι, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς , τα δημοτικά τέλη (όποια μορφή κι αν έχουν) να μειωθούν στο 50 % . Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει προς την κεντρική εξουσία ισχυρή κρατική χρηματοδότηση μιας και η φορολογία μας είναι πάρα πολύ υψηλή και δεν αντέχουμε άλλα οικονομικά βάρη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς έσπασε η σιωπή 60 χρόνων!

Του Γιώργου Ουρανού Η χαμένη διαχρονικότητα στη δράση των Αμερικάνων...

ΕΣΥ: «Δύο παράλληλα συστήματα» οδηγούν στην «απόλυτη ιδιωτικοποίηση» της Υγείας

Διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ σε ιδιώτες γιατρούς άνοιξε η...

Νέα σχολική χρονιά με «μαθητικό point system» και ο λογαριασμός… στους γονείς

Με ένα διευρυμένο πλαίσιο αλλαγών στο νέο ποινολόγιο των...

Ντόναλντ Τραμπ: Επαινεί την επιδρομή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – «Ήταν ωραίο να το βλέπεις»

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε...