25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

“Δε θα αγνοήσω τους πολίτες”: Η πρώτη ομιλία της νέας πρωθυπουργού της Αγγλίας Τερέσα Μέι θα μπορούσε να είχε γραφτεί για την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Μετά την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου και την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον η Τερέσα Μέι είναι η νέα πρωθυπουργός της Αγγλίας. Και στην πρώτη ομιλία που έδωσε ως πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον αγγλικό λαό, μετά και την απόφαση που έλαβε για έξοδο από την Ευρώπη.

Η Τερέσα Μέι επανέλαβε ότι η απόφαση του αγγλικού λαού θα γίνει σεβαστή. Και σε ένα λόγο για την επόμενη μέρα φαίνεται ότι αντιλήφθηκε το διακύβευμα και το μήνυμα του δημοψηφίσματος. Το αίτημα για μία οικονομία που λειτουργεί για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, για περισσότερη δικαιοσύνη, για αλλαγή. Ουσιαστική αλλαγή, ιδίως για τους νέους ανθρώπους.

Διαβάστε αποσπάσματα της ομιλίας που θα μπορούσε να είχε γραφτεί για την Ελλάδα, τους Έλληνες, τους νέους ανθρώπους της χώρας μας:

Είναι εμφανές στον οποιονδήποτε είναι σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η οικονομία δε δουλεύει (για όλους) καλά.

Οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας ήταν αυτοί που έκαναν τις πραγματικές θυσίες μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008.

Κάποιοι φόροι για τους φτωχούς έπεσαν, άλλοι ανέβηκαν. Όμως οι τιμές σε αγαθά που όλοι οι απλοί πολίτες καταναλώνουν, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, εκτοξεύθηκαν.

Είναι πιο δύσκολο από ποτέ για έναν νέο άνθρωπο να αγοράσει ένα σπίτι και να ξεκινήσει μια οικογένεια.

Υπάρχει ένα χάσμα που γιγαντώνεται, μεταξύ προηγούμενων γενιών που έζησαν σε ευμάρεια και των νεότερων που αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει αν είσαι η Google, η Starbucks, ή η Amazon, πρέπει να επιστρέφεις στην κοινωνία, έχεις ένα χρέος προς τους πολίτες, έχεις μια ευθύνη να πληρώνεις τους φόρους σου.

Το Brexit σημαίνει Brexit. Και θα κάνουμε μια επιτυχία από αυτή την απόφαση του Αγγλικού λαού. Δε θα υπάρξει καμία επιπλέον προσπάθεια για παραμονή εντός της Ε.Ε., δε θα γίνει καμιά προσπάθεια για επανένταξη από την πίσω πόρτα και δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Η χώρα ψήφισε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως πρωθυπουργός θα διασφαλίσω ότι θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και είμαι απόλυτα ξεκάθαρη για την αναγκαιότητα για αλλαγή. Δε θα αγνοήσω τους πολίτες όταν λένε ότι έχουν σιχαθεί την πολιτική όπως διεξάγεται. Θα διασφαλίσω ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης ποτέ δε θα τεθούν εν αμφιβόλω.

Χρειαζόμαστε ένα ριζοσπαστικό, νέο, θετικό όραμα για το μέλλον της χώρα. Ένα όραμα για μια χώρα που εργάζεται όχι για τους λίγους προνομιούχους αλλά για όλους τους υπόλοιπους από εμάς.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στη βαθιά αδικία σύμφωνα με την οποία αν γεννηθείς φτωχός θα πεθάνεις 9 χρόνια νωρίτερα από τους υπόλοιπους.

Αν είσαι μαύρος θα έχεις μια πιο σκληρή αντιμετώπιση από το δικαστικό σύστημα από όταν είσαι άσπρος.

Αν είναι ένα λευκό αγόρι της εργατικής τάξης είσαι αυτός με τις λιγότερες πιθανότητες να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο στη χώρα μας.

Αν σπουδάζεις σε δημόσιο σχολείο έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να πετύχεις επαγγελματικά.

Αν είσαι γυναίκα θα έχεις μικρότερο εισόδημο από την άντρα.

Αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα, δεν υπάρχει αρκετή στήριξη.

Αν είσαι νέος θα έχεις τεράστιες δυσκολίες για να φτιάξεις το δικό σου σπίτι. Και αν είσαι από μια συνηθισμένη οικογένεια της εργατικής τάξης, η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο φαντάζονται αυτοί που βρίσκονται στη Βουλή.

Η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθώ δε θα έχει ως στόχο τη διασφάλισω των προνομίων των λίγων αλλά των δικών σου. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε παραπάνω έλεγχο πάνω στις ζωές σας.

Όταν θα παίρνουμε τις σημαντικές αποφάσεις δε θα σκεφτόμαστε τους ισχυρούς αλλά εσάς. Όταν θα ψηφίζουμε νέους νέους δε θα ακούμε τους παντοδύναμους, αλλά εσάς.

Όταν θα επιβάλλουμε φόρους δε θα διευκολύνουμε τους πλούσιους, αλλά εσάς. Όταν θα δημιουργούμε ευκαιρίες δε θα λειτουργούν εις όφελος των συμφερόντων των λίγων προνομιούχων, θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε όλους όσους το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως από που έρχεστε, για να πετύχετε όσα μπορείτε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ