21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

“Δε θα λυγίσουμε”: Πορεία στο Παλιό Λιμάνι Χανίων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και το μνημόνιο | Φωτός

Ημερομηνία:

Πορεία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς προς στο παλιό λιμάνι των Χανίων η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων και η συλλογικότητα “Azadi για την επαναστατική προοπτική” καθώς και η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα Χανίων αναφέρει:

H ΛΑ.Ε. Χανίων χαιρετίζει τους Χανιώτες και Χανιώτισσες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις – πορείες εξορμήσεις το προηγούμενο τριήμερο για να μην ψηφισθεί το νέο αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο. Η ΛΑ.Ε Χανίων καλεί τον Χανιώτικο λαό να συνεχίσει τον αγώνα και να συμμετέχει ανεπιφύλακτα σε οποιαδήποτε μαζική, λαϊκή μορφή αντίστασης στην εφαρμογή των νέων μέτρων που σφάζουν τις συντάξεις, επιδεινώνουν την φορολεηλασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αρπάζουν την κύρια κατοικία και ξεπουλούν την δημόσια περιουσία. Οι νόμοι μπορεί να ψηφίζονται στην βουλή αλλά καταργούνται και ξηλώνονται στον δρόμο!

Ειδικά, το γραφείο Τύπου σε σχέση με την πρωτόγνωρη αστυνομική βία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Τσιπρα απέναντι στους διαδηλωτές του Συντάγματος την Κυριακή 7/5 δηλώνει τα εξής:

Η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι ορισμένους ασφαλίτες με πολιτικά – όπως φαίνεται στα video – για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυση του.

Απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους ”αναρχικούς”, άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό μπροστά από τη Βουλή στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών στην κατάμεστη λεωφόρο Αμαλίας βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος.

φωτο παρέμβαση ασφαλιστικό

Στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑ.Ε, αλλά και τα μπλοκ των άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α) και φυσικά ο μεγάλος όγκος των πολιτών που είχε κατακλύσει το χώρο.

H βροχή δακρυγόνων και βομβών που έπεφταν από τον αέρα και το έδαφος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί και πολλές και αμφότεροι στις αγκαλιές συναγωνιστών τους να τους οδηγούν στα γύρω ξενοδοχεία και καφέ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα μπλοκ και το πλήθος των διαδηλωτών, παρά την ωμή αιματηρή και δολοφονική βία, δεν διαλύθηκε, οπισθοχωρούσε συντεταγμένα και ανασυγκροτήθηκε.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε και με βομβίδα ο Βασ. Μακρίδης, στέλεχος της ΛΑ.Ε που αιμόφυρτοι οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.

Είχαμε, επίσης, ανεξακρίβωτο ακόμα αριθμό πολιτών, κυρίως νέων, που τραυματίστηκαν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει πλέον, στον ίδιο αντιδρημοκρατικό κατήφορο τις πρακτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά απέναντι στους διαδηλωτές!!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων: Δε θα λυγίσουμε!

12333741_661635210606835_1494529756_o

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων σε δική της ανακοίνωση αναφέρεται στα συλλαλητήρια και τις δράσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στα “βαθιά ταξικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, τα οποία και ψηφίστηκαν”.

Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι επρόκειτο για συλλαλητήρια στα οποία “οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τρομοκρατήσουν, με αποκορύφωμα στο Σύνταγμα να προβούν σε δολοφονικές επιθέσεις με κρότους λάμψεις, δακρυγόνα και χτυπήματα σε διαδηλωτές, στέλνοντας πολλούς στο νοσοκομείο!”

Και συνεχίζει:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να αποτελέσει άξιο συνεχιστή των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γονατίζοντας ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό, εργαζομένους και νεολαία, αποδεικνύοντας ότι η όποια “διαπραγμάτευση με τους θεσμούς” είναι ένα παραμύθι που οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα.

ΔΕ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Το επόμενο διάστημα, όλοι οι εκφραστές του “ευρωπαϊκού μονόδρομου” και των μνημονιακών μέτρων θα τα βρουν σκούρα. Μην τους αφήσουμε να συνεχίζουν το παιχνίδι με τις ζωές μας μόνο και μόνο για να αντλήσει κέρδη το κεφάλαιο! Τα μέτρα που ψήφισαν να ανατραπούν μέσα από την οργάνωση της πάλης μας, την κλιμάκωση του αγώνα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή του συνόλου της επίθεσης, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν.

Η μάχη ενάντια στο νέο μνημόνιο ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...