19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Δε θα μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ – Παραιτήθηκε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ – Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Νέα αναστάτωση στη ΝΕΡΙΤ, αλλά και στην κυβέρνηση, προκαλεί από χθες η αιφνίδια παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, αλλά και του αναπληρωτή του κ. Ροδόλφου Μορώνη (στελέχη και οι δύο της Ν.Δ επί σειρά ετών και διορισμένοι από τη Ν.Δ.). Επισήμως δεν δόθηκε καμία δικαιολογία από την ηγεσία της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Στο παρασκήνιο, ωστόσο, ήδη από καιρό και τα δύο στελέχη εξέφραζαν με κάθε τρόπο τη δυσφορία τους για σωρεία παρεμβάσεων στις ειδήσεις, αλλά και στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ εκ μέρους στελεχών της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Αυγούστου ο κ. Μακρυδημήτρης είχε επιπλήξει δημοσίως τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης κ. Βασ. Θωμόπουλο, αξιώνοντας να «περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντά του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ικανοποιεί αδιαμαρτύρητα διάφορα αιτήματα κυβερνητικών παραγόντων, φτάνοντας στο σημείο να υποκύψει και σε αξίωση να παίξουν δύο δίωρες αφιερωματικές εκπομπές στη μνήμη συγκεκριμένου πολιτικού.

Αφορμή, ωστόσο, για να παραιτηθούν χθες τα δύο στελέχη της ΝΕΡΙΤ φέρεται να στάθηκε ο τρόπος κάλυψης της παρουσίας του κ. Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ικανοποίησε, όπως ήταν αυτονόητο, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδοθούν ζωντανά τόσο η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αποδέχθηκε την επίσης αυτονόητη αξίωση της ΝΕΡΙΤ ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για πρώτη φορά σε ερώτηση δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς, ως γνωστόν, μέχρι σήμερα δεν «αναγνώριζε» καν την ύπαρξή της.

Προχθές, ωστόσο, στη σχετική συμφωνία προέκυψε εμπλοκή, καθώς, κατά πληροφορίες, παρενέβησαν κυβερνητικοί παράγοντες ζητώντας από τη ΝΕΡΙΤ να καλύψει μόνον τη μία από τις δύο εμφανίσεις του κ. Τσίπρα.

Πρόταση με την οποία διαφώνησε η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ υποβάλλοντας την παραίτησή της.

Σημειώνεται ότι ειδικώς ο κ. Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει πριν από μόλις τέσσερις μήνες τον αποπεμφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Προκοπάκη, όπως και ότι η δική του θητεία, μαζί με αυτήν του κ. Μορώνη, επρόκειτο ούτως ή άλλως να λήξουν σύντομα, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις από το πολιτικό προσωπικό αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.

«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ρ. Μορώνης.

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον πολύ πιθανό τις ομιλίες Τσίπρα να καλύψει η ΕΤ3.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τη λογοκρισία

Είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά η κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ.

"google ad"

Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ροδόλφου Μορώνη.

Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα για το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση.

Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα.

Ό,τι και αν επινοήσουν δε σώζονται.

Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...