20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Δε συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση στο εκ περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταγγέλοντας τη δημοτική αρχή για εργαλειοποίηση της πανδημίας

Ημερομηνία:

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σημερινή εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων καταγγέλοντας ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί την πανδημία για να μην πραγματοποιούνται τα δημοτικά συμβούλια όπως πρέπει.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η πανδημία του κορονοϊού και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζουν και να διατάζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως κάθε φορά αυτοί κρίνουν πολιτικά σκόπιμο τόσο για τους ίδιους, όσο και την κυβέρνηση».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιείται “σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Η πανδημία του κορονοϊου και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζουν και να διατάζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως κάθε φορά αυτοί κρίνουν πολιτικά σκόπιμο τόσο για τους ίδιους, όσο και την κυβέρνηση.

Αποφασίζουν λοιπόν την εκ περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 26 Ιούνη, με 24 θέματα ημερησίας διάταξης (αρκετά από αυτά σημαντικά, όπως η λειτουργία του ολοήμερου καλοκαιρινού προγράμματος για τα παιδιά της πόλης) σε μία περίοδο που έχει ήδη λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης στο ΚΑΜ με λιγότερα -20- θέματα, και άρα υποτίθεται ότι έχει λυθεί από την δημοτική αρχή το αίτημά μας να βρεθεί χώρος ασφαλής για τις συνεδριάσεις.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση για την εκ περιφοράς συνεδρίαση αναδεικνύει την διάθεση της δημοτικής αρχής να αποφευχθεί η έκφραση και η ανάδειξη λαϊκών προβλημάτων στην πόλη. Κάνοντας συνεχώς πλάτη στην κυβερνητική πολιτική φοβάται σαν τον «διάολο το λιβάνι» να τοποθετηθεί και να πρέπει να πάρει θέση σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο αυτή στο εκπαιδευτικό και στο γονεϊκό κίνημα επικρατεί αναβρασμός ενάντια στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Οκτώ σύλλογοι γονέων δημοτικών από τα Χανιά (15ου,19ου, 12ου, 18ου, 6ου, Νεροκούρου, 2ου Κουνουπιδιανών) σε συνέχεια δυναμικών τους κινητοποιήσεων, είχαν πάρει απόφαση και είχαν σκοπό να παραβρεθούν εκπρόσωποί τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να ζητήσουν συμπαράσταση στα αιτήματά τους. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν συμπαρίσταται τόσο καιρό στο δίκαιο αίτημα απόσυρσης του αντιεκπαιδευτικού νόμου, αλλά δεν δίνει καν τη δυνατότητα έκφρασης εκπροσώπων των συλλόγων σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Άλλο χαρακτηριστικό λαϊκό πρόβλημα που η δημοτική αρχή «κάνει την πάπια» είναι η συνεχιζόμενη κοροϊδία αποφυγής συζήτησης για την ανεπαρκή αντιπυρική προστασία του Δήμου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι ελλείψεις είναι τραγικές. Από τις 14 Μάη (!) έχει κατατεθεί στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου πρόταση  της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας στον Δήμο Χανίων. Από τότε, συνεδρίασε μια φορά με τηλεδιάσκεψη (27 Μάη) και μια φορά δια ζώσης (10 Ιούνη), όπου και στις δύο συνεδριάσεις προσωπικά ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει το θέμα για συζήτηση στην –κάθε φορά- επόμενη συνεδρίαση. Στην 3η λοιπόν συνεδρίαση (24 Ιούνη), αυτή γίνεται εκ περιφοράς και όχι μόνο απουσιάζει η οποιαδήποτε απάντηση στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας, αλλά δεν δίνεται ούτε η δυνατότητα να κατατεθεί η οποιαδήποτε ερώτηση..

Η παραπάνω πρακτική αποσιώπησης των λαϊκών προβλημάτων δεν μας εκπλήσσει. Η δημοτική αρχή συνεχίζει τον δρόμο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, και αναδείχνεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολύτιμο στήριγμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την αυτή την εκ περιτροπής συνεδρίαση του Δ.Σ.

Απαιτούμε να συνεχίσει η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων

"google ad"

Βουρλάκης Νίκος

Λουτσέτης Μπάμπης»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...