15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Δε χρειάζεται ειδική άδεια το φεστιβάλ MAWA στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Τελικώς, δε χρειάζεται ειδική άδεια από το Δήμο Γαύδο οι διοργανωτές του φεστιβάλ MAWA που θα πραγματοποιηθεί στη Γαύδο από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Αυτό μας ενημέρωσε η Δήμαρχος Γαύδου κ. Γκέλη Καλλίνικου σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε.

Είπε η κ. Καλλίνικου:

“Δεν ήταν θέμα άδειας το ζήτημα. Δεν αδειοδοτεί ο δήμος για να γίνει ένα φεστιβάλ. Ο Δήμος συμμετέχει συνήθως και πάντα είναι αρωγός στην πολιτισμική προσπάθεια στο νησί. Το θέμα είναι ότι δημοσιεύθηκε θέμα με τίτλο “Η Γαύδος αποκτά το δικό της φεστιβάλ”. Δεν είναι φεστιβάλ της Γαύδου αν δε συμμετέχουν οι κάτοικοι της Γαύδου. Επίσης, στη Γαύδο, δεν ξέραμε τίποτα γι’ αυτό”.

Ρωτήσαμε αν ο ιδιοκτήτης του μπαρ Κέδρος / Cedar στου οποίου το χώρο θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ είχε ενημερώσει για τη διοργάνωση φεστιβάλ στον χώρο του καταστήματός του και όπως μας είπε η κ. Καλλίνικου ότι υπήρξε μία ενημέρωση για πολιτιστικές δράσεις αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο.

Όπως είπε η κ. Καλλίνικου:

“Είναι άλλο να φέρεις ένα μουσικό, και άλλο να γίνει ένα ολόκληρο φεστιβάλ”.

Πάντως η κ. Καλλίνικου αναγνώρισε ότι η πρωτοβουλία φαίνεται “μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια”.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Σαρακήνικο στο μπαρ Κέδρος / Cedar μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου και θα συμμετάσχει πλήθος αναγνωρισμένων μουσικών

Πρόκειται για ένα μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 3 ημερών που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

17157824_1799388106988786_4484981613140466938_o

Όπως είχε πει σε συνέντευξη της στο lifo.gr η συνδιοργανώτρια του Mawa Δώρα Ανδρουλιδάκη:

“το Mawa είναι ένα «οuternational festival», που σκοπό έχει να αναδείξει, να παρουσιάσει μουσικά ήθη και είδη καθώς και κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, να παντρέψει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό και να αποτελέσει μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για τους επισκέπτες του. To Mawa είναι η συντομογραφία του «Μami Wata» που σημαίνει «Μητέρα του νερού» και είναι ο όρος που χρησιμοποιούν στη Νότια και Κεντρική Αφρική για τη Σειρήνα, αυτό το πλάσμα που εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς και με το μουσικό του κάλεσμα παρασύρει τους ταξιδιώτες.

Μέσα σε διάστημα 3 ημερών το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής: από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια ή μελωδίες της Μέσης Ανατολής, house, reggae και dubstep, μέχρι rave ήχους από τη δεκαετία του ’90, hip-hop από τη Ζιμπάμπουε και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα. Μερικά από τα ονόματα που πλαισιώνουν το φετινό φεστιβάλ είναι ο Fiedel, resident του βερολινέζικου Berghain αλλά και των διάσημων Wax Treatment partys, ο Good News resident του Golden Pudel στο Αμβούργο κ.ά.

"google ad"

Πιο αναλυτικά στο φεστιβάλ ως σήμερα έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή των εξής μουσικών:

AFRICAINE 808 (Vulkandance, Golf Channel Recordings) live act /DE

CHARLOTTE BENDIKS (Cómeme) /NO

GOOD NEWS (Golden Pudel /VIS) /DE

CGB-1 ( Wax Treatment, Dubplates & Mastering) /DE

FIEDEL ( MMM, Ostgut Ton, Wax Treatment ) /DE

KONDAKTOR (Fasma Festival, Modal Analysis) /GR

NOMAD (Vulkandance) /DE

STRATOS BICHAKIS (VIS) /GR

SOFIA LABROPOULOU with MARIA PLOUMI live act /GR

LABIS XYLOURIS live act /GR

MOHAIR SAM /DE

AWA (Femcee, Outhere Records) live act /ZWE

FINN JOHANNSEN (Macro Recordings, Hard Wax) /DE

Επισκεφθείτε ΕΔΩ τη σελίδα του φεστιβάλ.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...