21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Δηλώσεις Γ. Σταθάκη από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης συμμετείχε χθες στην 3.371η σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν θέματα της Ενιαίας Αγοράς.

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη σημασία της Ενιαίας Αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση παρότι διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις που αποτρέπουν την μεγιστοποίηση των οφελών της. Επεσήμανε, ότι στο στάδιο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί η Ε.Ε. στην απορρύθμιση σημαντικών τομέων όπως των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, όπου αναπόφευκτα τα κράτη μέλη λειτουργούν σε διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να ομογενοποιήσουμε τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ως βάση τις καλύτερες πρακτικές που ακολουθούνται και να τις ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής του Γιούρκι Κατάινεν για την ανάγκη λήψης θαρραλέων ενεργειών στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς, της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών και στη σημασία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, τα οποία ανέδειξε ως αναγκαίες πολιτικές για την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς.

Όσον αφορά τους τομείς που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την για λήψη μέτρων για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και αμοιβαίας αναγνώρισης, ο Υπουργός τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ληφθούν υπ’ όψιν ως κριτήρια και αυτά της προστασίας των καταναλωτών και της διασφάλισης και ενίσχυσης της θέσης των ΜΜΕ στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά και την κινητήριο δύναμη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...