17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημήτρης Ινδαρές για αστυνομική βία: «Δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια , είναι κυβερνητική νοοτροπία»

Ημερομηνία:

«Όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία. Όποιος βρεθεί αντιμέτωπος, αντιλαμβάνεται τις εντολές και το πνεύμα».

Με αυτές τις φράσεις ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, σχολιάζει το κλίμα που έχει καλλιεργήσει η αστυνομία σε ότι αφορά την κοινωνική καθημερινότητα.

Ο Δημήτρης Ινδαρές δέχτηκε επίθεση, μαζί με τους δύο γιους του από αστυνομικούς στην ταράτσα της οδού Ματρόζου τον Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ επειδή αρνήθηκαν την είσοδο αστυνομικών στην οικία τους.

Ο ίδιος τοποθετείται στο Έθνος για τα σκηνικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών και τα βίντεο που κατέγραψαν τα άγρια χτυπήματα αστυνομικού σε νεαρό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να αναμετρηθεί με τη βία, τον σεξισμό και κάθε κατάχρηση εξουσίας και η κυβέρνηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια, είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αντιφατικό το να επιτρέπει στον εαυτό της να εργαλειοποιεί απεχθή μέσα, στο όνομα του οποιουδήποτε αφηγήματος τάξης και ασφάλειας», αναφέρει ο σκηνοθέτης και τονίζει πως «δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια».
«Όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία. Όποιος βρεθεί αντιμέτωπος, αντιλαμβάνεται τις εντολές και το πνεύμα. Και όποιος “μπλέξει” διαπιστώνει τον φράχτη αυτοπροστασίας ενός συστήματος που καταστρατηγεί θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος» σημειώνει ο Δημήτρης Ινδαρές.

«Μαζί όμως με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα. Ένα ψέμα, που διαχέεται αυτόματα και ταχύτατα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Με σπουδή από τα πρόθυμα μέσα ν’ αναπαράγουν την είδηση χωρίς καμιά διασταύρωση και με τα κινητά των πολιτών να προσπαθούν να καλύψουν το κενό και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, που ωστόσο θα μείνει για πάντα μισή, αφού στην αντίληψη και ενδεχομένως στις συνειδήσεις των πολλών μένει καταγεγραμμένο το ψέμα της πρώτης στιγμής, βγαλμένο χωρίς ντροπή από στόματα αρμοδίων», καταλήγει ο σκηνοθέτης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...