28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Πολιτική καθίζηση με αφορμή τον Πολάκη και φόντο τις Ευρωεκλογές: Βουλή σα το “Μακελειό” του Στέφανου Χίου με ευθύνη Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ημερομηνία:

Πολιτική καθίζηση με ακραία πολωτικό κλίμα στη Βουλή καθώς η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με αφορμή την πρόταση μορφής προς τον Χανιώτη αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη εξελίσσεται σε επίπεδο που παραπέμπει στην εφημερίδα “Μακελειό” του Στέφανου Χίου με επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο και “αποκαλύψεις” σχετικά με τις οικογένειες των πολιτικών αρχηγών.

Από τη μία πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στις ολιγοήμερες διακοπές Τσίπρα ένα μήνα μετά την καταστροφή στο Μάτι στο γιοτ Παναγόπουλου σημειώνοντας ότι:

“Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής”

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν σε ακόμη χειρότερο ύφος:

«Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική ζωή τόπου, αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος, δεν ανήκω σε οικογένεια που δεν έκανε άλλη δουλειά παρά πολιτική και είναι ζάπλουτη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε εμένα» τόνισε στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Κύριε Μητσοτάκη σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν κρύβεται είναι όλα φανερά. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε μετοχές, ούτε καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες! Δεν ντρέπεστε λιγάκι με τα fake news;».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου, σύζυγος ενός εφοπλιστή που ποτέ δεν υπήρξε διαπλεκόμενος, ενός ανθρώπου αμέμπτου ηθικής. Η σχέση μου είναι σχέση συνεργατική . Σε όλους σας ήταν γνωστό, στο σύστημά σας, ότι τον δεκαπενταύγουστο – δεν θρηνούσατε για το Μάτι εσείς τότε, ήσασταν σε ελικόπτερα και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες. Είναι γνωστό ότι πήγα σε τρεις μέρες, φιλοξενήθηκα στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Και είναι γνωστό γιατί το έγραψαν τα μέσα που σας στηρίζουν τέλη Σεπτέμβρη του 2018 και δεν το διέψευσα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω. Δεν χρειάζεστε να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε φωτογραφίες, θα σας τις έδινα εγώ, βγάζω και selfie έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μια με ψαροντούφεκο. Αντί άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται για να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής.Είναι ντροπή σας.

Εγώ ό,τι έχω, το έχω δημόσιο. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν χρηματοδοτεί τον προσωπικό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Κι εγώ ούτε έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν και που διώκεται για ναρκωτικά” πρόσθεσε.

«Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας το Στέφανο Χίο της πολιτικής; Μας κάνετε δώρο, εμείς μιλάμε για  τους πολλούς και απαντάτε με κιτρινισμό. Μετατρέψατε την ΝΔ σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα, έρχεστε εδώ και διαβάζετε δημοσιεύματα των Νέων και του Πρώτου Θέματος. Εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό, για την προσπάθεια, για την επαναλαμβανόμενη τυμβορυχία για το Μάτι, με την αγαστή συνεργασία του ΣΚΑΪ, έναν εφοπλιστή που ήταν σε σύγκρουση με την οικογένειά σας. Αλλά το ξαναζεσταμένο φαγητό της τυμβορυχίας είναι ένας τρόπος ώστε να πάμε σε εκλογές με αλλαγή ατζέντας, ώστε να πάμε σε εκλογές χωρίς να συζητήσουμε για τα μεγάλα. Γίνατε κήνσορας της ηθικής – πάθατε σοκ με τα όσα είπε ο κ. Πολάκης – ήταν επικοινωνιακά εσφαλμένος ο τρόπος – που αντιμετώπισε επί ίσοις όροις έναν συμπολίτη μας- ενώ δεν πάθατε κανένα σοκ ηθικής για τον πρώην συνεργάτη σας που καταδικάστηκε για ασελγία ανηλικών και παιδεραστία. Επιλέξατε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης και θα χρησιμοποιήσω τη φράση του πρώην αρχηγού σας: Θα σας πάω μέχρι τέλους», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Με τον ίδιο τρόπο απάντηση ο κ. Μητσοτάκης αφήνωντας υπόνοιες για σχέσεις της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Τραγωδία με γυναίκα στην θάλασσα…

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία 89χρονη Ελληνίδα...

Φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο Eisenhower στη Βάση της Σούδας

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower, έπειτα από...