20.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών: Μια διαδικασία μόνο για τους πολύ πλούσιους – Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε στους δανειστές;

Ημερομηνία:

Πήραμε τα λεφτά από τους πλούσιους λένε οι συριζαίοι που εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δια της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Τους πιάσανε κότσο δηλαδή τους πλούσιους; Όχι βεβαίως.

Αν πράγματι η κυβέρνηση ήθελε να πλήξει την πλουτοκρατία θα έπρεπε να δώσει το δικαίωμα και στους “φτωχούς” να διεκδικήσουν την συμμετοχή σε ένα τέτοιο διαγωνισμό . Η κυβέρνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο σε συνεργατικές προσπάθειες ή πρωτοβουλίες δημοσιογράφων να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν μία τηλεοπτική άδεια για να λειτουργήσουν ένα σταθμό ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα και εξαρτήσεις. Και πώς να γίνει αυτό όταν το μόνο κριτήριο για να κερδίσει κάποιος την άδεια ήταν τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει. Και γιατί δεν τους άφησε; Γιατί είχε τόση σημασία να συλλεχθεί ένα μεγάλο ποσό και όχι άλλα, ίσως πιο σημαντικά κριτήρια; Μα γιατί δεν το επέτρεπε το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση. Η διαδικασία άλλωστε της αδειοδότησης είναι μέσα στα προαπαιτούμενα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε ένας διαγωνισμός για τις άδειες, μόνο για τους πολύ πλούσιους.

Επίσης, ας κρατάμε όλοι πολύ μικρό καλάθι με την πρωθυπουργική εξαγγελία περί των χρημάτων που θα δοθούν στις ευπαθείς ομάδες. Αν έχει αποδειχθεί κάτι στην πορεία των τελευταίων ετών είναι ότι αυτά που λέει η Κομισιόν, ισχύουν. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι αυτό που επιθυμούν, αλλά δε συμβαίνουν. Τέτοια φαίνεται να είναι η περίπτωση και εδώ αφού η εξαγγελία Τσίπρα συγκρούεται με αυτά που είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στις 11 Φεβρουαρίου του 2016.

Τότε, σε ερώτηση που του είχε γίνει για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Ο σχολιαστής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχεδόν 1.000 ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Χανίων!

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία απογραφής και κτηματογράφησης...

Κορονοϊός: Το νέο στέλεχος FLiRT και οι ανησυχίες για νέο κύμα πανδημίας

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT, άρχισε να εμφανίζεται στις...