14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παρουσίαζαν ψευδώς φωτογραφίες απο τις κινητοποιήσεις των “Αγανακτισμένων” και από… Κούβα ως φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών

Ημερομηνία:

Σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντοπίσαμε ορισμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ως σχετιζόμενες με διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου 2021.

Στη πραγματικότητα ωστόσο οι εν λόγω φωτογραφίες ήταν παλαιότερες ή άσχετες με την Αθήνα.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook στο οποίο μάλιστα κατηγορείτε και η αστυνομία για λάθος υπολογισμό του αριθμού των διαδηλωτών αναφέρεται:

“Εκτίμηση της αστυνομίας η συγκέντρωση στην Αθήνα 5 χιλιάδες… Η Αληθεια 50.000 περαστικά κούλη.”

 

Την παραπάνω φωτογραφία εντοπίσαμε και σε δημοσιεύματα των lamiafthiotidas.blogspot.compatrasevents.grpaskedi.gryiorgosthalassis.blogspot.comfonaklas.blogspot.compress-gr.com

Τι ισχύει

Η πρώτη φωτογραφία προέρχεται από την Κούβα και έχει ληφθεί το 2018 στην Αβάνα. [πηγή: πρακτορείο ειδήσεων EPA-EFE/Alejandro Ernesto]

Η αυθεντική φωτογραφία. Διακρίνεται κάτω αριστερά η σημαία της Κούβας.

Η δεύτερη φωτογραφία, στην αυθεντική μορφή της, είναι λίγο μεγαλύτερη και προέρχεται από διαδήλωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα το έτος 2011 κατά των μέτρων λιτότητας.

Ελαφρώς περικεκομμένη είχε κυκλοφορήσει και σε ελληνικά μέσα:

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, οι υπό εξέταση φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν προέρχονται από διαδήλωση που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα, αλλά για μία φωτογραφία από την Αβάνα της Κούβας, και μία από διαδηλώσεις που έγιναν το 2011.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...