17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων, συστήνω τηλεργασία σε ποσοστό 20%

Ημερομηνία:

Τα νέα στελέχη του SARS-CoV-2 που παρουσιάζουν ανοσοδιαφυγή από τα εμβόλια και τις νοσήσεις από προηγούμενα στελέχη, δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα έρθουν. Οπότε ο χειμώνας προβλέπεται πάλι δύσκολος…

Όπως αναφέρει μιλώντας στο iEidiseis ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο εργαστήριο του οποίου «τρέχει» το πιο πετυχημένο προβλεπτικό μοντέλο στα 2,5 χρόνια πανδημίας, από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα νέα κρούσματα SARS-CoV-2 με άγνωστο μέχρι στιγμής αντίκτυπο στα νοσοκομεία εφόσον ακόμα και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν κάνουν σοβαρή νόσηση COVID-19 και σε ποιο βαθμό.

«Αυτές τις μέρες επικαιροποιούμε το προβλεπτικό μοντέλο μας. Προβλέπεται συνεχής αύξηση κρουσμάτων που θα επιταχυνθεί το Νοέμβριο με έμφαση από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά» μάς αποκάλυψε ο καθηγητής και στο ερώτημά μας γιατί ειδικά μετά το δεύτερο δεκαήμερο, απάντησε ότι «επειδή θα οφείλεται στη μεγάλη διαφυγή ανοσίας του νέου στελέχους που δεν έχει έρθει στη χώρα μας, αλλά θα έρθει σίγουρα και θα επικρατήσει καθώς διαφεύγει της υπάρχουσας ανοσίας».

«Θα έχουμε πρόβλημα»

Παρότι λοιπόν το μοντέλο του ΑΠΘ δεν έχει «τρέξει» ακόμα για να μπορεί ο κ. Σαρηγιάννης να μάς δώσει συγκεκριμένα ποσοστά, εφόσον είναι γνωστό ότι το νέο στέλεχος δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια, θα έχουμε πρόβλημα…

Αλλά όχι μόνο εξαιτίας της ανοσοδιαφυγής του… «Εφόσον δεν βάζουμε μάσκα και δεν τηρούμε μέτρα προστασίας τώρα παρά ποτέ θα έχουμε πρόβλημα» σημειώνει.

Και στο ερώτημα του iEidiseis τι θα σύστηνε στην κυβέρνηση και τους πολίτες για να προστατευτούμε στο επερχόμενο κύμα πανδημίας, ήταν συγκεκριμένος:

«Απολύμανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό, μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και 20% τηλεργασία που βοηθά άλλωστε και στο ενεργειακό», σύστησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, που ως τεχνοκράτης δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη τα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...