18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Δημοσιογράφος ΕΡΤ προς Καλογερή: “Θα έπρεπε να έχετε ήδη παραιτηθεί;” – Ν. Καλογερής: “Η απόφαση που έχετε βγάλει την έχετε καθαρογράψει;”

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής για το θέμα της δομής ηλικιωμένων αναφορικά με το κομμάτι που εμπλέκονται οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Καλογερής κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα της άδειας λειτουργίας της δομής, για τους νοσηλευτές των οποίων αφαιρέθηκε η άδεια εργασίας μετά τις καταγγελίες που έκαναν, αλλά και για τις δηλώσεις του πριν από περίπου ένα χρόνο ότι όλα λειτουργούσαν κανονικά, πάντα με βάση τις υπηρεσιακές αναφορές.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος του έθεσε ευθαρσώς το ερώτημα εφόσον τον προηγούμενο Απρίλιο δήλωνε ότι όλα βαίνουν καλώς στη συγκεκριμένη δομή και έχουν αποκαλυφθεί στο διάστημα που έχει ακολουθήσει όσα έχουν αποκαλυφθεί, αν θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί με τον κ. Καλογερή να απαντά ειρωνευόμενος “η απόφαση που έχετε βγάλει την έχετε καθαρογράψει;”. Ο δημοσιογράφος τόνισε στον κ. Καλογερή ότι αυτός αν είχε στο βάρος του τόσους νεκρούς θα ήταν πιο προσεκτικός στις απαντήσεις που δίνει:

“Αν ήταν δικος μου παππούς ή γιαγιά δε θα ήμουν τόσο ήρεμος”, συνέχισε ο δημοσιογράφος καλώντας τον κ. Καλογερή να ηρεμήσει σημειώνοντας ότι αν πρέπει κι αυτός να πάει στη δικαιοσύνη θα έχει κι αυτός την αντιμετώπιση που έχουν όλοι οι Έλληνες.

Ο κ. Καλογερής τονισε ότι “δεν έχω γνώση της δικογραφίας και αν μας περιλαμβάνει”.

Ο δημοσιογράφος μετά έθεσε το ζήτημα με τις δύο νοσηλεύτριες της δομής που έκαναν καταγγελίες και αντί να εξεταστούν οι καταγγελίες με υπογραφή Αντιπεριφερειάρχη ανακλήθηκαν οι άδειές τους με τον κ. Καλογερή να απαντά:

“Απ’ ότι γνωρίζω οι συγκεκριμένες νοσηλεύτριες είχαν προσληφθεί παράνομα. Γνωρίζω ότι οι συγκεκριμένες νοσηλεύτριες δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές. Δεν φύγαν μόνο αυτές οι δύο, φύγανε 9 ή 10. Ήταν περισσότερο ελαστική η υπηρεσία παλιότερα γιατί δε βρίσκαμε προσωπικό για τις δομές αυτές. Πέρνανε λοιπόν κάποιες ξένες με λιγότερα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όταν όμως έσκασε όλη αυτή η ιστορία και είδαν τι γινότανε ξαναψάχτηκαν όλες οι περιπτώσεις και νομίζω ότι φύγανε 9 ή 10 που δεν πληρούσαν αυτά που ορίζει ο νόμος. Είναι δυνατόν τους μάρτυρες να θέλουμε να διώξουμε; Γιατί; Γιατί να το κάνω; Για να τους βάλω απέναντί μου και να τους έχω να με κτυπάνε;”

Το 2019 που ήρθατε κάνατε το εξής, αυξήσατε τη χωρητικότητα της μονάδας από τα 16 άτομα στα 47. Δικής σας απόφαση

Ο κ. Καλογερής απάντησε:

“Το 2019 ειχε κάνει αίτηση η μονάδα πριν έρθω εγώ και είχε ζητήσει από επιτροπή και είχε νομιμοποιήσει τα κτίσματά της που ήταν εν μέρει αυθαίρετα. Πήγε η Επιτροπή να ελέγξει και μου φέρανε την απόφαση της Επιτροπής που ήταν θετική και εισηγούνταν να αυξήσουμε τη χωρητικότητα. Ήταν από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψα και μου ήρθε αυτή η απόφαση και ο προηγούμενος αντιπεριφερειάρχης μου την άφησε σε εμένα”.

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος υπενθύμισε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι είχαν κατατεθεί δύο καταγγελίες, το 2009 και το 2016.

Ο κ. Καλογερής απάντησε ότι “ερχόμενος του 2019 δεν έψαξα τις καταγγελίες που έγιναν πριν 10 χρόνια”

Για να αναρωτηθεί ο δημοσιογράφος: “Τότε πως λέγατε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία για τη συγκεκριμένη δομή;”

Δείτε όλο το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...