26 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

Δημοσιογράφος του ΑΠΕ μετέδωσε ως σημερινή συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη πριν 2 χρόνια και τέθηκε σε αργία

Ημερομηνία:

Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- μετέδωσε ως «χθεσινή» μια συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία είχε δοθεί στον οικονομικό συντάκτη και αναλυτή Ρόμπερτ Γκότλιεμπσεν για το οικονομικό ένθετο Business Spectator της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Australian πριν από δύο χρόνια.

Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, απλός καθηγητής τότε, ανέλυε την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα, λέγοντας πως η απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω λιτότητα και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, εξυπηρετεί μόνο την απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων δανεισμού και δεν γίνεται με βάση κάποιο μακροοικονομικό μοντέλο.

«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητεί συγγνώμη από τους συνδρομητές του» αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλος, σημειώνοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειώσουμε ότι η παλαιά συνέντευξη αναρτήθηκε σε πολλά sites, συνδρομητές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως ότου υπέπεσε στην αντίληψη του υπουργού. Τότε με ένα ειρωνικό tweet απάντησε στον ΣΚΑΪ, απ’ όπου πιθανότατα είδε την συνέντευξη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων αύριο Τρίτη

Εργασίες κλαδέματος σε πέντε σημεία του Δήμου Χανίων την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Παρεμποδίσεις κυκλοφορίας στη Μονή Γωνιάς, Χάου, Γεωργακάκηδες, Κλαδισό και Κόκκινο Μετόχι.

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για στάσεις λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά από το Υπουργείο Υποδομών την κατασκευή δύο στάσεων λεωφορείου στον Άγιο Ραφαήλ για την ασφάλεια χιλιάδων προσκυνητών.

Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων: Έκκληση στο Δήμο για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Η Π.Ε.Σ.Ε.Κ. Χανίων καταθέτει υπόμνημα στο Δήμο για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, ζητώντας διπλασιασμό μισθών, προσλήψεις προσωπικού και στέγαση εργαζομένων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες όχημα για τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης καταγγέλλει το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ως εργαλείο συγκέντρωσης γης στα χέρια του κεφαλαίου, στηρίζοντας τους αγώνες αγροτοκτηνοτρόφων και μικροϊδιοκτητών.