28.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Δημοσιογράφος του BBC βάζει στη θέση της τη βρετανική κυβέρνηση και γίνεται viral: O κορωνοϊός δεν έχει τις ίδιες συνέπειες σε πλούσιους και φτωχούς | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένα λεπτό ήταν αρκετό για να γίνει η δημοσιογράφος του BBC Έμιλι Μέιτλις παγκόσμιο viral.

Και αυτό, γιατί μέσα σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, έβαλε τη βρετανική κυβέρνηση στη θέση της και τον κορωνοϊό στις πραγματικές του διαστάσεις.

Τα λόγια της στηλίτευαν τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος είπε πρόσφατα πως ο Μπόρις Τζόνσον θα ξεπεράσει σίγουρα τον κορωνοϊό αφού είναι «μαχητής».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για τον κορωνοϊό μοιάζει μερικές φορές τετριμμένη και αποπροσανατολιστική. Δεν επιβιώνεις από την αρρώστια, αν έχεις δύναμη ψυχής και είσαι ισχυρός χαρακτήρας, ο,τι και να σας λένε οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού», είπε ξεκινώντας την παρουσίαση της εκπομπής Newsnight.

«Και η ασθένεια δεν είναι ένας μεγάλος εξισορροπητής, τις συνέπειες του οποίου επωμίζονται ισοβαρώς φτωχοί και πλούσιοι – αυτό είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί».

«Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τώρα, οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι σούπερμάρκετ, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και καταστηματάρχες, ανήκουν στο χαμηλότερα αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι. Αυτοί που μένουν σε πολυόροφες πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα περάσουν δυσκολότερα την καραντίνα, ενώ όσοι κάνουν χειρονακτικές εργασίες δεν μπορούν καν να εργαστούν από το σπίτι», συνέχισε.

«(Ο κορωνοϊός) είναι ένα θέμα υγείας με τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική ευημερία και τη δημόσια υγεία. Απόψε, […] συζητάμε τι είδους μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν ώστε να μην βαθύνει κι άλλο η κοινωνική ανισότητα».

bovary.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – “Εμένα ξεχάστε με!”: 5 πράγματα που μας έμειναν από το τελευταίο του live

Έπεσε η αυλαία των εμφανίσεων του Θανάση Παπακωνσταντίνου -το Σαββατοκύριακο 15...

Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς λέει “ναι” στην πρόταση εκεχειρίας του Μπάιντεν

Η απάντηση της Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για κατάπαυση του...

Aκατέργαστα λύματα και βουνά σκουπιδιών – Η χειρότερη υγειονομική κρίση στη Γάζα

Ακατέργαστα λύματα, σμήνη από μύγες και κουνούπια, σκουπίδια συσσωρευμένα...

Λύτρας: Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου

Την εντονότατη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα...