21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δημοσκοπήσεις Pulse και MRB: Διψήφια η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αυτό είναι το «προφίλ» των ανεμβολίαστων

Ημερομηνία:

Διψήφια παραμένει η ποσοστιαία διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜεΡΑ25 3%, ενώ η «γκρίζα ζώνη» (λευκό/άκυρο/αναποφάσιστοι) φθάνει το 13%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 36,5%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5% και ΜεΡΑ25 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφασίστων διαμορφώνεται στο 9%.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 40% και ο Αλέξης Τσίπρας 26%, ενώ το 30% λέει κανένας από τους δύο, αν και σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, ο Μητσοτάκης χάνει δύο μονάδες και ο Τσίπρας κερδίζει δύο εκατοστιαίες μονάδές.

Μάλλον αρνητικά υποδέχθηκαν οι πολίτες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, καθώς το 45% τα αξιολογεί με αρνητικό τρόπο και το 38% με θετικό. Επίσης, το 48% αξιολόγησε αρνητικά την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (θετικά την αξιολογεί το 40%), ενώ τα παραπάνω ευρήματα «δένουν» και με το ποσοστό 50% που εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες, έναντι ποσοστού 42% που βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 50% αξιολογεί αρνητικά την συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και μόλις το 30% την αξιολογεί θετικά.

Τι τρέχει με τους ανεμβολίαστους

Ωστόσο, ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση και για το ζήτημα των εμβολιασμών και ειδικά για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ή έχει προγραμματισμένο εμβολιασμό.

Πάντως, τα πράγματα γίνονται πιο θολά όταν απαντούν οι ανεμβολίαστοι, καθώς το 76% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί πολύ αργότερα ή και καθόλου. Επίσης, το 40% δηλώνει ότι δεν εμβολιάζεται λόγω ανησυχίας για τις παρενέργειες του εμβολίου, το 19% λόγω αντίδρασης στις πιέσεις και το 16% επειδή θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Η δημοσκόπηση της MRB

Όσον αφορά στην δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο STAR, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΚΙΝΑΛ 6,9%, το ΚΚΕ 5,0%, η Ελληνική Λύση 3,9%, το ΜέΡΑ25 3,5% και η γκρίζα ζώνη διαμορφώνεται στο 15,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 37,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,7%, το ΚΙΝΑΛ 7,6%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ25 3,9% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 6,6%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαρωτικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (52,9% έναντι μόλις 13,8%), ωστόσο όσον αφορά στις πολιτικές θέσεις και προτάσεις Μητσοτάκης (27,1%) και Τσίπρας (23,7%) βρίσκονται πολύ κοντά, στο ερώτημα ποιου είναι οι πιο πειστικές.

"google ad"

Και στη δημοσκόπηση αυτή οι πολίτες εκφράζουν αρνητικές θέσεις σχετικά με τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών από τη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, το 58,4% υποστηρίζει ότι τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το 50% κρίνει αρνητικά την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Παρόμοια εικόνα και για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 62,5% κρίνει ως αναποτελεσματικές τις προτάσεις του για τα προβλήματα και το 46,7% κρίνει αρνητικά την παρουσία του στη ΔΕΘ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...