26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Δημοσκόπηση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται

Ημερομηνία:

Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του ιστότοπου politic.gr δίνει μια πρώτη εικόνα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που το αντιπολιτευόμενο κόμμα αποφασίσει τελικά να στήσει εκ νέου κάλπες για την ηγεσία του μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Όλα αναμένεται να κριθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος δεν έχει ακόμα επίσημα ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του,  προηγείται με βραχεία κεφαλή έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η συντριπτική πλειονότητα (το 72,2%) των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 25% εμφανίζεται αρνητικό.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνουν την πρωτιά στον Χάρη Δούκα, ο οποίος προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 20,9% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 13,7%.

Για το ποιος από τα παραπάνω πρόσωπα θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη πολιτική απειλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 38% απαντά πως κανένας από τους υποψηφίους δεν θεωρείται «δύσκολος» αντίπαλος για τον πρόεδρο της ΝΔ. Από τα δίπολα που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση το «Μητσοτάκης-Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο, με 18,3% και ακολουθεί το «Μητσοτάκης-Γερουλάνος» με 10,4% και τρίτο το «Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης με 7,4%».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...