14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Η ανεργία το σημαντικότερο πρόβλημα – Το 64% ανησυχεί για ύφεση στην οικονομία

Ημερομηνία:

Στο ερώτημα για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;» σε νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open TV, το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία.

Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

Παράλληλα στο ερώτημα για το «τι σας ανησυχεί περισσότερο, ο υγειονομικός κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού ή η ύφεση στην οικονομία», το 64% απαντάει η ύφεση και το 31% ο υγειονομικός κίνδυνος.

Στο ερώτημα για το εάν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες το 52% εκφράζει απαισιοδοξία, ενώ το 39% εκφράζει αισιοδοξία.

Σε σχέση με τον δείκτη βαθμολόγησης της κυβέρνησης το 28% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο και το 16% θεωρεί ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

Από την πρώτη ανοιχτή έρευνα που τη διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με τη ψήφο τους προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές του 2019, θα κυβερνούσε χειρότερα από τη Νέα Δημοκρατία, το 23% θα κυβερνούσε το ίδιο, ενώ το 18% εκτιμά ότι θα κυβερνούσε καλύτερα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%.

Στο ερώτημα που αφορά τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές. Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...