18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα από την πανδημία η ανεργία

Ημερομηνία:

Το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι η ανεργία, ενώ το 13% λέει ότι είναι η πανδημία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV.

Επίσης, το 12% ισχυρίζεται ότι είναι το μεταναστευτικό το μεγαλύτερο πρόβλημα, το 11% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η υψηλή φορολογία και ένα άλλο 5% η απουσία επενδύσεων, το 2% η υγεία, το 2% η παιδεία και το 1% είπε «άλλο».

Για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης το 27% απάντησε καθόλου ικανοποιημένοι και το 15% απόλυτα ικανοποιημένοι.

Επιπλέον, απαισιόδοξοι είναι οι περισσότεροι πολίτες για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες. Συγκεκριμένα, το 47% δηλώνει απαισιόδοξο, το 45% αισιόδοξο και το 8% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για το αν έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ή το χειρότερο απ’ ότι πριν από ένα χρόνο για την οικογένεια του καθενός, το 44% είπε ότι παραμένουν ίδια, το 37% είπε ότι είναι χειρότερα, το 18% είπε καλύτερα και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση για περιθώρια στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, το 70% υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεύ να διευρύνει τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, το 16% είπε ότι τα έχει εξαντλήσει και το 14% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για τις μελέτες και την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης στον οποίο βρίσκουν τραγικό θάνατο δεκάδες άτομα κάθε χρόνο, το 52% είπε ότι δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνηση, το 40% είπε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα και το 8% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη είναι η ΝΔ με 37%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, τριτοι οι αναποφάσιστοι με 11,4% και τέταρτοι όσοι θα απέχουν με 6,9%.

Το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε 5,9%, το ΚΚΕ 4,9%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ25 2,4%, η Χρυσή Αυγή 1,3% και η Πλεύση Ελευθερίας 1%. Επίσης, το 2,8% είπε άλλο κόμμα και το 1,5% είπε ότι θα ρίξει λευκό.

"google ad"

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Ιούνιο έπεσε η δημοτικότητα του Κυρικάκου Μητσοτάκη στο 48% σε σύγκριση με τον Μάιο (49%), ενώ του Αλέξη Τσίπρα αυξήθηκε από 20% τον Μάιο στο 23%.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...