11.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Δημοσκόπηση Marc: Στο 6,1% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Πώς ψηφίζουν οι νέοι

Ημερομηνία:

Στο 6,1% τοποθετεί τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3% , ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5%.

Επίσης ,ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η κάρτα της πρόθεσης ψήφου ανά γενιά.

Στο ερώτημα για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 37,7% την αποτιμά αρνητικά, μάλλον αρνητικά το 15,8%, ενώ το 24,6% απάντησε θετικά και το 21,5% μάλλον θετικά. Συνολικά το 53,5% έχει αρνητική άποψη και το 46,1% θετική.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο το 36,9% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα, το 5,6% τον Δημήτρη Κουστούμπα, το 5,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 3,6% τον Γιάνη Βαρουφάκη και το 3% τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Στην παράσταση νίκης οι πολίτες κατά 65,2% βλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά των 6 μονάδων ενώ το 22,5% βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ή μικρή διαφορά.

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

Οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη, που δεν κατεβαίνει στις εκλογές, στην πρόθεση ψήφου το 20,5% λέει ότι θα ψηφίσει ΕΑΝ, το 14,6%Ελληνική Λύση, το 13,3% το Εθνική Δημιουργία, το 9,5% Νίκη, το 4,5% Νέα Δημοκρατία, το 4,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 3% Πλεύση Ελευθερίας, το 2% ΠΑΣΟΚ και το 8,2% Άλλο Κόμμα.

Τέλος σε ποιο πολιτικό φάσμα τοποθετούνται οι αναποφάσιστοι και οι πολίτες με την αδιευκρίνιστη ψήφο τα στοιχεία είναι τα εξής:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...