19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Δημοψήφισμα και διακύβευμα

Ημερομηνία:

Κύρειε Διευθυντά,

Πρίν μία βδομάδα, εντελώς ξαφνικά, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με πρόσχημα το ναυάγιο των διαπραγματευσεων , λόγω ασυμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών, σε κοινά αποδεκτή συμφωνία, λίγες μέρες πριν την 30 η Ιουνίου , μέρα που εληγε το υπάρχον πρόγραμμα δανεισμού.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, μετα από μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής , εγκρίθηκε η διεξαγωγη του δημοψηφίσματος, εν μέσω , αντεγκλήσεων , ύβρεων , συκοφαντιών , ενθεν και εκείθεν, με κορώνες εθνικοφροσύνης μεγίστου βαθμού και προσπάθεια να εμφανισθεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση ,σαν προερχόμενοι άπαντες από παρθενογένηση , αφήνοντας μάλιστα και αιχμές , εν ονόματι του λαου πάντα, ότι ο λαός φταίει για όλα!

Ταυτόχρονα σε αυτό το πανηγύρι αλλαλαγμών πρωτοστάτησε η Ευρωπαική Ενωση , επεμβαίνοντας τόσο προκλητικά στα εσωτερικά της Ελλάδας, που στο τέλος , να νομίζουμε σαν Ελληνες , ότι αυτό είναι και επιβεβλημένο , αφου είναι οι δανειστές μας!

Εν μέσω λοιπόν όλων των παραπάνω, είχαμε το αναγκαστικό κλείσιμο των τραπεζών , μες τις τεράστιες και αλυσιδωτές επιπτώσεις που αυτό είχε και έχει , εν όψει μάλιστα και της πληρωμής μισθών και συντάξεων αυτή τη κρίσιμη χρονική στιγμή.

  • Είχαμε τις αλληλοκατηγορίες, ποιός έκλεισε τις τράπεζες, αν είναι νόμιμη η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, μετα την αποδοχή της διαξαγωγής του την Κυριακή , από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Είχαμε προσφυγή στο Ακυρωτικό δικαστήριο , για την μη διεξαγωγή του , είδαμε την σπουδή της σύγκλισης της Ολομέλειας του ΣΤΕ, για να αποφανθεί σχετικα!
  • Είδαμε μέσα στο σπίτι μας πια , να εισβάλλει ο Γιουγκέρ, η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, να εισβάλει ο πολιτισμένος; κόσμος και να μας νουθετεί!
  • Είδαμε τα μέσα ενημέρωσης -τα συστημικά -που δεν έχουνε λέει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία , να προβάλλουνε –μέχρι τώρα- σε αναλογία ένα προς οκτώ –τουλάχιστον-τις αποψεις του ΝΑΙ και των δανειστών.
  • Είδαμε την πλήρη διαστρέβλωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, μετατρέποντας το ερώτημα του από ΟΧΙ η ΝΑΙ , στις προτάσεις των δανειστών της Παρασκευής 26 Ιουνίου, σε δημοψήφισμα παραμονής στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, η επιστροφής στο παλιό νόμισμα της δραχμής.
  • Είδαμε αυτή την μεγαλύτερη συστράτευση των οπαδών του ΝΑΙ με τους δανειστές , την πλήρη ταυτιση τους , την επιστράτευση πέντε πρώην πρωθυπουργών, για τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας και της ευρωζώνης!
  • Είδαμε τέλος και προσπάθειες, ανατροπής της απόφασης της Βουλής της 27/6/2015, ακόμα και από ανθρώπους που την ψήφισαν, ακόμα και από το εσωτερικό των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης!

Κάποιοι –κορυφαίοι μάλιστα – θέλανε να μιμηθούνε τον Ευάγγελο Βενιζέλο του 2011 και να ανατρέψουνε την ηγετική ομάδα που , αυτές τις κρίσιμες στιγμές , νομίζω ότι εδοσε την εντύπωση ότι ήθελε να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια της και συνάμα την αξιοπρέπεια ενός λαού και να να μη μετατρέψει την ύστατη στιγμή το ΟΧΙ σε ΝΑΙ!

Νομίζω ότι η εμπειρεία , της βδομάδας που πέρασε για ένα σκεφτόμενο πολίτη , είναι παραπάνω από σημαντική.Ας αξιοποιηθει λοιπον την Κυριακη.

  • Ας αναλογιστούμε λοιπόν –σήμερα- ποια είναι τα κοινά συμφέροντα των 5 πρώην πρωθυπουργών, να συγκλίνουνε σήμερα , να ταυτίζονται με τους δανειστές απόλυτα!
  • Δεν είναι άραγε αυτοί που κυβερνούσανε και κυβερνάνε όλα αυτά τα χρόνια;
  • Δεν αποτελούσανε άραγε τους κορυφαίους εκπροσώπους του συστήματος , αυτού του διεφθαρμένου , όπως και αυτοί ομολογούνε –του συστήματος της διακυβέρνησης της μεταπολίτευσης, αυτου που έχει δημιουργήσει τόσα δεινά , στον δύσμοιρο λαό μας!

Εχουνε την εντύπωση πως ο λαός θα τους ακούσει;

Κάνουνε λάθος !

Μοιάζουνε με τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που ποτέ δεν εγιναν 30!

Είναι αυτοί και η τάξη που εκπροσωπούνε , που όντως πήρανε τα δάνεια , τα φάγανε για την κομπιναδόρικη και παρασιτική δημιουργία της ισχυρής Ελλάδας, όπως διακηρύτανε και τώρα ζητάνε και τα ρέστα,

Η γνώμη μου είναι ,ότι ευτυχώς που σχηματίσανε , ένα κοινό μέτωπο , με τους δανειστές και ο λαός κατάλαβε , επιτέλους!

Κε διευθυντά

Η Ελλάδα , έχει πτωχεύσει κάμποσες φορές

"google ad"

Πτώχευσε στα χέρια του Ιωάννη Καποδίστρια το 1827, του Χαρίλαου Τρικούπη το 1893, του Ελευθερίου Βενιζέλου το 1932.

Η ανάγνωση αυτή και μόνη δείχνει ποιος έκανε πάντοτε την πτώχευση!

Η πτώχευση έγινε όταν η Ελλάδα ήτανε στα χέρια μεγάλων ανδρών και ηγετών που ύψωσαν το ανάστημα τους στους ΄’φίλους΄’ και δανειστές.

Δεν πτώχευσε ποτέ στα χέρια των ξενόδουλων εκπροσώπων που πάντα ήτανε στη γραμμή του yes men!

-Δημοψηφισματα στην Ελλάδα έχουνε γίνει ελάχιστα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θεωρούνται από την άρχουσα και κυβερνώσα τάξη τόσο επικίνδυνα!

-Αν εξαιρέσει κανείς το δημοψήφισμα του 1968 για το Σύνταγμα της Χούντας των Συνταγματαρχών , όλα τα άλλα , είχανε αντικείμενο το θέμα του Βασιλιά!

Το 1992 , με κυβέρνηση Κων/νου Μητσοτάκη, στην πρόταση του ΚΚΕ , για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την όντως , όπως αποδείχθηκε μέχρι σήμερα, κρίσιμη συνθήκη του Μάαστριχτ, ακόμα και η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και οι τότε του Συνασπισμού της Μαρίας Δαμανάκη , αρνήθηκαν, να συνταχθούνε στην διεξαγωγή του!

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις και με την υποσημείωση , ότι σήμερα δεν θέλω να γίνει αναφορά στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης , να μην φέρει από την πρώτη στιγμή στο προσκήνιο , σαν πρόταση αδιαπραγμάτευτη προς τους θεσμούς, το προεκλογικό της πρόγραμμα, τις παλινωδίες της , τους συμβιβασμούς της , την πολυγλωσία της, την υπονόμευση της πολιτικής της , σε μεγάλο βαθμό από το εσωτερικό της , το αλληθόρισμα, σε απόλυτα νεοφιλέλευθερες λογικές, πρέπει να απαντήσουμε σήμερα με ένα βροντερό ΟΧΙ!

-Το ΟΧΙ αυτό , δεν είναι λευκή επιταγή , για την εφαρμογή της δικής της πρότασης

-Είναι ΟΧΙ , στην πρόταση και τους εκβιασμούς στους δανειστές στην ντόπια ολιγαρχία, είναι ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού!

Την Δευτέρα , θα λέμε και πάλι ΟΧΙ

Επισης

  • Θα πρεπει να γνωρίζει αύριο ο ψηφοφορος , ότι ουδεν λάθος αναγνωρίζεται , μετα την απομάκρυνση από το ταμείο!
  • Ότι δίλημμα , σημαινει αδυναμία επιχειρημάτων, επομενως τα διλημματα , πρεπει να επισρεφονται (!)
  • Να κατανίκησουμε τη λογικη, ότι ειμαστε αδυναμοι την δηθεν λογικη οτι υπαρχουνε παγκόσμια αδιεξοδα και να σκεφτουμε ότι υπηρξε ο Λεωνιδας και οι Θερμοπύλες, υπήρξε το επος του 1821, υπήρξε το έπος του 1940!
  • Κάποιοι, να θημηθούμε την πρώτη επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη μέσα από την φυλακή του Μανιαδάκη και του Μεταξά ,για την πατριωτική αντίσταση του Ελληνικού λαού το 1940 , στην εισβολή του ξένου κατακτητή!.
  • Ο αγώνας του ΟΧΙ και σήμερα , πρέπει να πάρει –όπως και τότε –ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ διαστάσεις!

Δημητρης Καλογερακης
Τοπογραφος Μηχανικος
Για τον Ομιλο για τον Πολιτισμο και την Πολιτικη στα Χανια

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ