12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δημ. Κουτσούμπας: Ανήθικη και επιζήμια η στάση εμπλοκής στον πόλεμο της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

Ανήθικη και επιζήμια η είναι στάση της κυβέρνησης που εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στο ραδιόφωνο «Alpha 989». Χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία και μίλησε για «πολεμικό παραλήρημα» του πρωθυπουργού.

Τόνισε ότι το συμφέρον για το λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο ληστών να παλεύει ενάντια σε όλους τους ληστές και η Ελλάδα είναι επικίνδυνα μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να έχει αυτόνομη, αυτοτελή πολιτική και πως δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και σε ιμπεριαλιστικές επιθετικές συμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε ότι η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών για να ρίξουν την άκρη τον κάθε Πούτιν στη Ρωσία και τον κάθε Ζελένσκι στην Ουκρανία και να οικοδομήσουν μια κοινωνία σοσιαλιστική με ειρήνη και ευημερία.

Σημείωσε ότι μπήκαμε σε μια περίοδο πολύ επικίνδυνη για όλους τους λαούς και ότι οδεύουμε προς ένα γενικευμένο πόλεμο καθώς ‑κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός- θα ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος με εμπλοκή κι άλλων χωρών διότι είναι άπληστα τα μονοπώλια και πολύ μεγάλοι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...