18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Διάγγελμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και drones στην Ουκρανία για πληρώσει η Ρωσία “πολύ βαρύ τίμημα”

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε σήμερα την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

«Μετά το αίτημα» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο μέσω τηλεδιάσκεψης «βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σταματούν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

“Πρόκειται για άμεσες μεταφορές εξοπλισμού από το Υπουργείο Άμυνας μας στον ουκρανικό στρατό για να τους βοηθήσει καθώς μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής. Ευχαριστώ το Κογκρέσο για την ιδιοποίηση αυτών των κεφαλαίων”, είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε:

“Ο κόσμος είναι ενωμένος στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία και στην αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα”, συνέχισε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN. “Η Αμερική ηγείται αυτής της προσπάθειας, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, παρέχοντας ένα τεράστιο επίπεδο ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας που προσθέτουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ